Comisia de anchetă SIPA îl audiază azi pe fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu

Mina Irina
Politică / 25 octombrie 2017

Comisia de anchetă SIPA îl audiază azi pe fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu

Actualizare 13:09 Cristian Diaconescu, la Comisia privind arhiva SIPA: "Se spune că mapele profesionale a 16 persoane, inclusiv eu, au fost sustrase din MJ şi aruncate în spaţiul public"

Fostul ministru al Justiţiei Cristian Diaconescu a declarat, miercuri, la Comisia parlamentară de anchetă privind arhiva SIPA, că se spune că mapele profesionale a 16 persoane, minişti şi magistraţi, inclusiv el, au fost sustrase din Miisterul Justiţiei şi aruncate în spaţiul public, potrivit unei surse din presă.

Diaconescu a menţionat, citat de News.ro: "În perioada 2006 - 2007, se spune, mapele profesionale a 16 persoane, demnitari, inclusiv eu, au fost sustrase din Ministerul Justiţiei şi aruncate în spaţiul public în ideea de a genera, un anume fel de constrângere. Aş fi foarte interesat să ştiu unde sunt mapele noastre profesionale, pe unde zburdă ele în spaţiul românesc".

Conform sursei, Cristian Diaconescu a precizat numele demnitarilor ale căror mape profesionale au fost sustrase.

Fostul ministru a adăugat: "Este vorba de Victor Babiuc, este vorba de Ciorbea, este vorba de Valeriu Stoica, este vorba de mine şi Gâlcă, în general magistraţi şi foşti miniştri. Sigur, vreo doi miniştri lipsesc".

Diaconescu a subliniat, însă, că singurul magistrat despre care ştie că a fost şantajat în baza mapei profesionale este Corneliu Turianu.

(A.C.)

-----

Comisia parlamentară de anchetă privind arhiva SIPA îl audiază astăzi, începând cu ora 10:00, pe fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu, iar membrii comisiei vor merge, tot astăzi, la sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), unde este stocată arhiva fostului serviciu secret al Ministerului Justiţiei.

Preşedintele comisiei parlamentare de anchetă privind arhiva SIPA, Şerban Nicolae, a anunţat săptămâna trecută că miercuri, începând cu ora 10:00, o să fie invitaţi patru foşti miniştri ai Justiţiei din parioada 2004 - 2008 (Cristian Diaconescu, Monica Macovei, Tudor Chiuariu şi Cătălin Predoiu,), pentru a fi audiaţi în legătură cu arhiva fostului serviciu secret al Ministerului Justiţiei, potrivit news.ro.

Dintre cei patru, doar Cătălin Predoiu a răspuns invitaţiei comisiei.

Şerban Nicolae a mai spus că la finalul aceleiaşi zile, membrii comisiei vor face o vizită la sediul ANP, unde este depozitată arhiva SIPA, pentru a-şi face o impresie despre modul în care sunt stocate asemenea documente, care este zona de acces, care sunt măsurile de siguranţă luate.

Şerban Nicolae a mai spus: "Printre altele, trebuie să verificăm şi dacă au fost semnalate de către instituţii abilitate sau de către observatori ocazionali incidente de securitate: persoane care au intrat neautorizat, persoane care au încercat să sustragă, să distrugă, să fotocopieze documente din arhiva acestei instituţii sau să manipuleze în orice alt mod informaţiile conţinute acolo (...) Să ne facem o impresie asupra modului în care a fost utilizat acest spaţiu: cum a fost el amenajat, ce măsuri de siguranţă s-au luat, camere de vederi, personal de pază, număr de intrări, de guri de acces şi aşa mai departe".

La finalul lunii septembrie, plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind arhiva SIPA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb