Comisia Europeană a publicat orientările privind noile zone naturale protejate

G.B
Internaţional / 31 ianuarie 2022

Comisia Europeană a publicat orientările privind noile zone naturale protejate

Comisia a publicat recent orientările privind identificarea şi desemnarea de noi zone naturale protejate în UE, precum şi privind gestionarea zonelor protejate existente şi viitoare, conform unui comunicat de presă remis astăzi.

Strategia UE în domeniul biodiversităţii pentru 2030, o iniţiativă-cheie a Pactului verde european urmăreşte să plaseze biodiversitatea Europei pe calea redresării până în 2030. Pentru a contribui la realizarea acestui obiectiv, strategia urmăreşte să protejeze cel puţin 30 % din teritoriul terestru şi maritim al UE până în 2030,

Potrivit sursei citate, aceste obiective ale UE sunt în concordanţă cu obiectivele globale propuse în cadrul celei de a 15-a Conferinţe a părţilor (COP15) la Convenţia ONU privind diversitatea biologică. O treime din această suprafaţă a UE - constând în zone foarte importante în ceea ce priveşte biodiversitatea şi clima - ar trebui să fie strict protejată, atât pe uscat, cât şi pe mare, în conformitate cu Strategia UE în domeniul biodiversităţii. Orientările adoptate astăzi vor sprijini statele membre să atingă aceste obiective şi să creeze o reţea transnaţională coerentă.

Vicepreşedintele executiv Frans Timmermans, responsabil cu Pactul verde european, a declarat: "Pentru a orienta economia noastră pe o traiectorie cu adevărat durabilă, trebuie să îi oferim naturii spaţiul necesar pentru redresare. Extinderea zonelor protejate din Uniunea Europeană, atât pe uscat, cât şi pe mare, este esenţială pentru asigurarea acestui spaţiu.

Comisarul pentru mediu, oceane şi pescuit, Virginijus Sinkevièius, a adăugat: "Depindem de natură şi trebuie să o conservăm. Natura 2000 este pilonul unei reţele transeuropene pentru natură, dar sunt necesare eforturi suplimentare la nivel naţional pentru finalizarea acesteia. Orientările noastre le oferă statelor membre instrumente care să le ajute să identifice, să desemneze şi să gestioneze zone protejate suplimentare. Vom continua să colaborăm pentru a plasa natura europeană pe drumul către redresare până în 2030, în folosul planetei şi al economiei noastre."

Reţeaua actuală de zone protejate juridic nu este suficient de extinsă pentru a putea proteja biodiversitatea. Desemnările suplimentare ar trebui fie să contribuie la finalizarea reţelei Natura 2000, fie să facă parte din sisteme naţionale de protecţie. Obiectivele pentru 2030 se aplică în întreaga UE, iar fiecare stat membru va desemna zone care urmează să fie protejate pe baza unor criterii ecologice obiective şi a cantităţii şi calităţii biodiversităţii. Beneficiile ecologice şi economice merg mână în mână, întrucât serviciile ecosistemice ale unicei reţele Natura 2000 existente (alimentaţie, filtrarea apei şi a aerului, rezistenţa la dezastre etc.) sunt estimate la 300 miliarde de euro pe an, iar reţeaua sprijină aproximativ 500.000 de locuri de muncă, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb