Comisia Europeană ar putea da în judecată Polonia pentru zonele "fără LGBT"

G.B
Internaţional / 30 iunie 2021

Comisia Europeană ar putea da în judecată Polonia pentru zonele "fără LGBT"

Comisia Europeană ia în considerare să deschidă o procedură de infringement împotriva Poloniei din cauza zonelor "fără LGBT" înfiinţate de unele autorităţi locale, au declarat doi oficiali europeni pentru Reuters, citată de Digi24.

UE spune că drepturile comunităţii LGBT trebuie respectate în toate statele membre, dar partidul naţionalist din Polonia a făcut din politicile anti-gay o parte a platformei sale de guvernare.

În martie, Polpnia a interzis în mod explicit cuplurilor de acelaşi sex să adopte copii, în timp ce peste 100 de oraşe şi zone s-au declarat "fără LGBT".

"Verificăm dacă există o încălcare a tratatelor UE" prin crearea acestor zone, a spus un oficial al UE, adăugând că procesul nu a fost încă finalizat. Un al doilea oficial a confirmat că executivul de la Bruxelles analizează problema.

Cunoscută ca procedură de infringement (încălcare a dreptului comunitar), o astfel de acţiune judiciară ar cere Poloniei să elimine acele zonele sau, în caz contrar, să plătească amenzi substanţiale.

La solicitarea Reuters, un purtător de cuvânt al guvernului polonez a spus: "Nu există legi în Polonia care să discrimineze persoanele pe baza orientării lor sexuale".

Polonia se află deja sub o procedurî specială a UE pentru nerespectarea statului de drept.

Partidul aflat la guvernare în Polonia, Lege şi Justiţie (PiS) a avut mai multe dispute cu UE asupra valorilor democratice, deoarece a adus sistemul de justiţie şi mass-media sub un control mai puternic al statului, a limitat drepturile femeilor şi a respins imigraţia din Orientul Mijlociu şi Africa.

În ciuda unei astfel de presiuni şi a faptului că Polonia este un beneficiar major al ajutorului financiar al UE, Varşovia a refuzat în mare măsură să schimbe abordarea, spunând că trebuie să apere obiceiurile tradiţionale şi catolice ale ţării.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Comisia Europeană a rezolvat toate problemele UE: nu mai este Covid, nu mai există săracie, nu mai există poluare, nu mai există boli, alimentele sunt ieftine, bio și peste tot..dar rămăsese problema asta cu LGBT nerezolvată și trebuie să o rezolve. Nu? Sau poate toate cele de mai sus se rezolvă instant dacă LGBT va fi peste tot în mod agresiv și promovat intens (pentru că acum nu există restricții reale și serioase împotriva lor, cu excepția adopției). Dar așa se face când ești incompetent și incapabil să rezolvi chestii serioase găsești chestii de astea abstracte care nu pot fi contestate (nu poți să te împotrivești drepturilor unora) dar care nici nu aduc un mare beneficiu societății. Dați drepturi nelimitate LGBT in UE. Să facă absolut tot ce vor, să fie toți copiii LGBT obligatoriu..peste tot numai Rainbow. Dispare sărăcia? Se reglementează economia? Se reglementează natura? O să trăim mai bine?sau ce? Campania agresivă cu LGBT este penibilă și se va lovi la un moment dat de extremismul anti-LGBT. In loc de drepturi vor pierde toate drepturile dacă încearcă impunerea agresivă a principiilor lor. La fel că și cu islamiștii:religia păcii care te omoară daca nu crezi în ea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb