Comisia Europeană discută sancţiuni pentru combaterea încălcării drepturilor omului

A.P.
Miscellanea / 20 octombrie 2020

Comisia Europeană discută sancţiuni pentru combaterea încălcării drepturilor omului

Comisia Europeană şi Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate au prezentat astăzi o propunere comună de regulament al Consiliului privind punerea în aplicare a unor sancţiuni pentru combaterea încălcărilor drepturilor omului şi a abuzurilor împotriva acestor drepturi la nivel mondial, potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene.

Odată intrat în vigoare, noul regim mondial de sancţiuni UE în materie de drepturi ale omului va oferi UE o mai mare flexibilitate pentru a viza responsabilii de încălcări grave ale drepturilor omului şi de abuzuri grave la nivel mondial, indiferent de locul în care au loc acestea sau de cine este responsabil. Se preconizează că regimul mondial de sancţiuni UE în materie de drepturi ale omului va consta în măsuri cum ar fi îngheţarea activelor şi interdicţii de călătorie. În ceea ce priveşte interdicţiile de călătorie, propunerea comună va prevedea, de asemenea, pentru prima dată, supravegherea de către Comisie a punerii în aplicare a interdicţiilor de călătorie.

Noul regim nu va înlocui regimurile de sancţiuni geografice existente, dintre care unele abordează deja încălcări ale drepturilor omului şi abuzuri împotriva acestora, de exemplu în Siria, Belarus sau Venezuela.

Aceste propuneri reflectă puternic angajamentul UE de a sprijini democraţia, statul de drept, drepturile omului şi principiile dreptului internaţional în întreaga lume. Propunerile constituie un răspuns la acordul politic al miniştrilor de externe ai UE din cadrul Consiliului Afaceri Externe din decembrie 2019 de a avansa în ceea ce priveşte instituirea unui astfel de regim.

Regimul mondial de sancţiuni UE în materie de drepturi ale omului este un obiectiv esenţial propus de Înaltul Reprezentant şi de Comisie în Planul de acţiune privind drepturile omului şi democraţia pentru perioada 2020-2024, care face parte din comunicarea comună adoptată în martie 2020.

Propunerea de regulament al Consiliului va fi discutată de statele membre în cadrul Consiliului în paralel cu propunerea Înaltului Reprezentant de decizie a Consiliului.

Declaraţiile membrilor colegiului:

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: "Trebuie să apărăm drepturile omului şi libertăţile fundamentale. Un regim de sancţiuni UE care să tragă la răspundere persoanele responsabile de abuzuri şi de încălcări ale drepturilor omului ar fi trebuit să existe deja de mult timp. Suntem convinşi că, prin adoptarea propunerii noastre, Consiliul va demonstra că este hotărât să sprijine Comisia în îndeplinirea acestui obiectiv."

Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate şi vicepreşedintele pentru o Europă mai puternică pe plan internaţional: "Drepturile omului sunt ţinta atacurilor în întreaga lume. Noul regim mondial de sancţiuni UE în materie de drepturi ale omului va constitui un instrument puternic care ne va ajuta să-i tragem la răspundere pe cei care comit încălcări grave ale drepturilor omului şi abuzuri împotriva acestor drepturi în întreaga lume. Aceasta este o ocazie pentru Europa nu numai să îşi afirme valorile, dar să şi acţioneze."

Valdis Dombrovskis, vicepreşedintele executiv pentru o economie în serviciul cetăţenilor: "Prezentăm o politică de toleranţă zero faţă de cei care comit abuzuri împotriva drepturilor omului şi care încalcă aceste drepturi în întreaga lume. Propunerile de astăzi oferă posibilităţi ample de a răspunde unor astfel de acţiuni şi demonstrează angajamentul nostru de a apăra valorile în care credem."

Mairead McGuinness, comisara UE pentru stabilitate financiară, servicii financiare şi uniunea pieţelor de capital: "Aceste propuneri reprezintă un pas important către un regim de sancţiuni atât de necesar. Aplicând în mod eficient şi eficace sancţiunile UE în materie de drepturile omului, ţările UE se pot asigura că nu există niciun fel de scăpare pentru cei care le provoacă durere şi suferinţă semenilor lor. De îndată ce Consiliul va adopta acest regim, Comisia va sprijini în mod ferm aceste eforturi."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb