Comisia Europeană este îngrijorată de deficitul nostru bugetar

Andreea Arcereanu
Ziarul BURSA #Politică / 31 ianuarie 2008

Strategia bugetară proiectată pentru următorii ani nu este suficient de prudentă şi prezintă riscuri pentru îndeplinirea criteriilor de convergenţă, ne-a avertizat Comisi Europea­nă.

Nicolae Idu, reprezentantul Comisiei Europene la Bucureşti, a declarat că pentru atingerea criteriilor de convergenţă în orizontul de timp stabilit (2014), ţara noastră trebuie îşi stabilească o politică bugetară mai prudentă începând cu acest an. Domnia sa speră ca în rectificarea bugetară din luna martie, Ministerul Economiei şi Finanţelor va ţine cont de recomandările Comisiei Europene. O politică fiscală adecvată ar presupune un deficit bugetar de cel mult 1% din PIB până în 2011, a mai spus reprezentantul Comisiei Europene.

Ţara noastră ar trebui să controleze creşterea cheltuielilor publice şi să amelioreze structura acestora, deoarece constituie principalul factor al creşterii deficitului bugetar, a mai spus Nicolae Idu. O altă măsură pentru atingerea orizontului de aderare la zona euro o repreznită şi implementarea unor politici adecvate pentru creşterile salariale în domeniul administraţiei publice şi echilibrarea majorărilor salariale cu sporul productivităţii, a mai spus Nicolae Idu.

"Există riscul, dacă deficitele nu se restrâng, să ratăm ţinta de intrare în zona euro în 2014, dar se discută de un termen foarte îndepărtat, iar România trebuie să-şi realizeze obiectivele pe termen mediu", a susţinut reprezentantul Comisiei Europene. Declaraţia lui Nicolae Idu vine după ce comisarul european pentru afaceri economice şi monetare, Joaquin Almunia, şi-a afirmat îngrijorarea referitor la deficitul bugetar în creştere al României după intrarea în Uniunea Europeană şi volatilitatea acestuia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb