Comisia Europeană propune crearea unei noi structuri pentru combaterea spălării banilor

C.B.
Miscellanea / 7 mai 2020

Comisia Europeană propune crearea unei noi structuri pentru combaterea spălării banilor

Comisia Europeană a anunţat joi că ia în calcul înfiinţarea unei noi autorităţi pentru a combate infracţiunile financiare şi a monitoriza mai strict activitatea băncilor, transmite Reuters.

Într-un plan de acţiune adresat guvernelor celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, Comisia explică faptul că UE are nevoie de un sistem de combatere a spălării banilor şi a infracţiunilor financiare, sistem dotat cu un supervizor la nivelul Uniunii Europene.

''Ar trebui pus în practică un sistem integrat'', se arată în documentul trimis ţărilor membre. Executivul comunitar a avertizat, totuşi, că trebuie ca întâi să aibă loc o estimare a impactului posibil al unui asemenea mecanism.

Orice eventuală supraveghere la nivelul UE ar putea ieşi de sub competenţa Autorităţii Bancare Europene (EBA) sau ar putea fi făcută de ''un organism nou, conceput'' special în acest scop, a explicat Comisia Europeană.

De asemenea, Comisia Europeană a publicat o nouă listă de ţări unde, potrivit Bruxellesului, este nevoie de eforturi suplimentare pentru a combate spălarea banilor.

Lista revizuită ar urma să intre în vigoare în octombrie. Companiile din oricare dintre ţările listate au interdicţia de a primi fonduri UE.

Executivul comunitar a adăugat pe această listă Bahamas, Barbados, Botswana, Cambodgia, Ghana, Jamaica, Mauritius, Mongolia, Myanmar, Nicaragua, Panama şi Zimbabwe.

Pe lista respectivă se află deja Afganistan, Irak, Vanuatu, Pakistan, Siria, Yemen, Uganda, Trinidad şi Tobago, Iran şi Coreea de Nord. Toate aceste state, cu excepţia Coreii de Nord, s-au angajat să-şi schimbe regulile în vederea creşterii eficienţei luptei contra spălării banilor şi contra finanţării terorismului.

În acelaşi timp, Comisia a înlăturat de pe lista UE şase ţări care au înregistrat progrese în combaterea spălării banilor: Bosnia, Guyana, Laos, Etiopia, Sri Lanka şi Tunisia.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7792
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8884
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.7614

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb