Comisia juridică a dat aviz favorabil pentru reţinerea şi arestarea lui Şova

Anticorupţie / 18 martie 2015

Comisia juridică a dat aviz favorabil pentru reţinerea şi arestarea lui Şova

Actualizare 16:22 Şova: "Merit statuie ecvestră la Gorj pentru salvarea companiilor Turceni şi Rovinari" (surse)

Dan Şova ar fi spus, astăzi, în Comisia Juridică din Senat, că a salvat companiile Turceni şi Rovinari, performanţă pentru care ar trebui elogiat la Gorj, sub forma unei statui ecvestre (călare) care să-l înfăţişeze, scrie presa, citând surse apropiate situaţiei.

(V.B.)

---

Actualizare 14:49

Comisia juridică a Senatului a votat favorabil, astăzi, cu şase opţiuni "pentru" şi cinci "împotrivă", cererea DNA privind reţinerea şi arestarea senatorului Dan Şova, scriu surse din presă.

(Valentin Busuioc)

---

Actualizare 12:50 Şova îşi studiază dosarul la Comisie

Senatorul Dan Şova s-a prezentat astăzi, la ora 8.00, la Comisia juridică, unde îşi studiază dosarul, în cursul după-amiezii fiind aşteptat şi avizul membrilor acestei comisii privind cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării sale preventive.

Este cea de-a doua zi în care senatorul PSD îşi studiază dosarul, după ce, marţi, Şova a ieşit din sala Comisiei juridice după opt ore.

Şova este însoţit la comisie de un avocat. El nu a dorit să facă niciun fel de declaraţii.

---

Senatorul PSD Dan Şova va fi audiat astăzi în Comisia juridică a Senatului, care urmează să se pronunţe asupra solicitării de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a social-democratului.

Şova s-a prezentat, marţi, la Comisia juridică, unde şi-a studiat dosarul timp de mai multe ore, precizând faptul că acuzaţiile care îl vizează "sunt neîntemeiate" şi că îşi va susţine punctul de vedere "doar în faţa Comisiei şi, după aceea, în faţa plenului Senatului".

Potrivit preşedintelui Comisiei juridice a Senatului, Cătălin Boboc, cel mai probabil, plenul Senatului va lua în discuţie cazul Şova în şedinţa de luni.

"Dosarele au venit. Le-am verificat din punct de vedere procedural, al predării documentelor, nu sunt probleme. Le-am deschis în faţa membrilor comisiei şi am stabilit un calendar. Astăzi - studiu, inclusiv domnul Şova este invitat să îşi studieze dosarul, materialul. Mâine, de la ora 13,00, dacă va formula un punct de vedere, îl vom asculta şi apoi vom da un vot pe această solicitare. (...) Noi mâine, după vot, o să depunem la BP şi cred că va fi repartizat pentru săptămâna viitoare, luni", a declarat Boboc, marţi.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, i-a transmis procurorului general să sesizeze Senatul pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova cu privire la săvârşirea a trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul privind fapte de corupţie la companiile energetice Turceni şi Rovinari.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si calare si pe jos o sa sugi matale un os. Cind ai sa-l sugi o sa-ti dai seama ca este al judecatorului care te va baga la racoare vreo 5 anisori. Suucesuri calare la dus cind te apleci dupa sapun !!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb