Comisie de investigare a efectelor construcţiei canalului Bîstroe, la Tulcea

Ziarul BURSA #Politică / 4 mai 2006

O comisie internaţională de investigare a efectelor canalului Bîstroe se va afla în perioada 8-12 mai, în România, pentru a analiza impactul lucrărilor de reamenajare a canalului Dunăre-Marea Neagră din ţara vecină, transmite Rompres. Guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), Paul Cononov, a anunţat că România va fi reprezentată în cadrul acestei comisii, constituite în baza Convenţiei privind Evaluarea Impactului asupra Mediului în Context Transfrontalier, de directorul ştiinţific al Institutului de Cercetare Delta Dunării, Mircea Staraş.

"Ca urmare a faptului că România şi Ucraina nu au ajuns la un acord privind construirea canalului Bîstroe, la cererea României, înaintată autorităţilor internaţionale de mediu prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, s-a constituit această comisie care va analiza situaţia atît în Delta din Ucraina, cît şi în cea românească", a menţionat guvernatorul ARBDD, Paul Cononov.

Membrii comisiei vor face public rezultatele anchetei.

După ce în 2001, primele încercări ale autorităţilor Ucrainei de a reamenaja canalul Bîstroe au eşuat în urma protes-telor organizaţiilor internaţionale de mediu, pe data de 11 mai 2004, acestea au fost reluate iar pe 26 august s-a inaugurat oficial prima etapă a execuţiei a lucrărilor.

În 2005, atît în România, cît şi în Ucraina, autorităţile celor două state au avut numeroase întrevederi pentru a se ajunge la un punct de vedere comun în ceea ce priveşte intenţia autorităţilor ucrainene, după ce ţara vecină a călcat numeroase prevederi ale unor convenţii internaţionale din domeniul protecţiei mediului prin modul în care s-a derulat proiectul.

Consulatul României la Odessa, Ucraina, s-a adresat în martie 2006, premierului Ucrainei cu privire la modul de abordare a problematicii privind reamenajarea canalului Bîstroe, în scrisoarea destinată oficialului ucrainean recomandînd să se ţină cont de factorul ecologic care trebuie să fie unul din elementele principale ale politicii interne şi externe ale ţării vecine.

În acelaşi timp, pe data de 19 martie 2006, în timpul unei vizite efectuate la Tulcea de către ambasadorul Ucrainei în Româ-nia, Iuryi Malko, a declarat că lucrările la canalul Dunăre-Marea Neagră se vor desfăşura sub supravegherea experţilor internaţionali.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb