Comitetul Executiv al PSD a început

E.M.
Politică / 19 februarie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Actualizare - Dăncilă: Voi înainta în scurt timp propunerile pentru Transporturi şi Dezvoltare

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat astăzi la Palatul Victoria, că va înainta în cel mai scurt timp propunerile pentru portofoliile Transporturilor şi Dezvoltării Regionale, adăugând că a luat act de întârzierea procedurii de desemnare a celor doi miniştri.

"Având în vedere că perioada de interimat la cele două ministere expiră în aceste zile, voi înainta în cel mai scurt timp o altă propunere pentru cele două portofolii. Nu mai avem timp de pierdut, sunt proiecte importante, atât în domeniul Transporturilor, cât şi în domeniul Dezvoltării Regionale, şi cred că avem nevoie de coordonarea unor miniştri titulari. România are nevoie de investiţii, nu de jocuri dictate de interese politice", a declarat prim-ministrul, la începutul şedinţei de Guvern, conform Agerpres.

Viorica Dăncilă a reamintit că a transmis astăzi o scrisoare preşedintelui Iohannis prin care a anunţat că a retras nominalizarea lui Mircea Drăghici pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

"Am luat această decizie întrucât am constatat că procedura de numire este mult întârziată, fiind depăşite limitele unei colaborări normale cu Guvernul României. De asemenea, am luat în calcul şi decizia domnului Mircea Drăghici de renunţare la această candidatură".

-----

Actualizare - Viorica Dăncilă: Vom adopta OUG prin care cresc alocaţiile pentru copii

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că, în şedinţa de guvern de astăzi, va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă prin care alocaţiile pentru copii vor fi majorate, începând cu data de 1 martie.

"Sper că domnul preşedinte va promulga cât mai rapid legea bugetului de stat, astfel încât de la 1 martie să poată să fie plătite alocaţiile pentru copii. Adoptăm astăzi OUG care ne va permite acest lucru. Coaliţia PSD-ALDE a identificat corect sursa de finanţare şi Guvernul a pregătit acest act imediat după votul din Parlament", a precizat prim-ministrul, în debutul şedinţei Executivului, informează Agerpres.

-----

Comitetul Executiv Naţional al PSD se va reuni astăzi pentru a stabili alte două nominalizări pentru funcţiile de miniştri ai Dezvoltării şi Transporturilor, după retragerea Liei Olguţa Vasilescu şi a lui Mircea Drăghici.

Şedinţa va avea loc de la ora 17:00.

"Vom avea un Comitet Executiv Naţional în care vom discuta şi despre propunerile pentru ministerele Dezvoltării şi Transporturi după 87 de zile în care domnul Werner Klaus Iohannis i-a refuzat în mod repetat, fără niciun motiv, pe colegii noştri Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici. După retragerea acestora, pentru a debloca situaţia, suntem nevoiţi să ne hotărâm asupra altor doi colegi pentru aceste două portofolii", a declarat secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, potrivit Agerpres.

El a menţionat că premierul Viorica Dăncilă va face propuneri pentru aceste portofolii, care vor fi discutat în CExN.

"Cu propunerile în CExN va veni premierul Viorica Dăncilă, pentru că asta este regula şi discuţiile vor avea loc în Comitetul Executiv al partidului", a adăugat Ştefănescu.

În şedinţă se va discuta şi despre alegerile din organizaţiile PSD unde există conduceri interimare.

"Vom avea un punct privind alegerile din organizaţiile unde avem interimar şi vom modifica, vom împinge mai sus cu două săptămâni, până pe 25 martie, data alegerilor, pentru că noi ar fi trebuit să ne ocupăm de săptămâna trecută de acest lucru, dar am fost ocupaţi cu bugetul şi atunci am devansat toate alegerile cu două săptămâni", a explicat Codrin Ştefănescu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a confirmat că noile propuneri pentru ministerele Dezvoltării şi Transporturilor vor fi stabilite astăzi, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, el adăugând că a discutat cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, soluţiile în cazul în care se depăşeşte interimatul de 45 de zile la aceste ministere, iar şeful statului întârzie numirea noilor nominalizaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb