Comitetul Internaţional Olimpic semnează un acord de înţelegere cu compania Pfizer-BioNTech

G.B
Internaţional / 6 mai 2021

Comitetul Internaţional Olimpic semnează un acord de înţelegere cu compania Pfizer-BioNTech

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat semnarea unui memorandum de înţelegere cu compania Pfizer-BioNTech care să furnizeze doze de vaccin contra COVID-19 participanţilor la Jocurile Olimpice, reprezentanţilor comitetelor olimpice şi paralimpice din toată lumea, transmite EFE, citată de agerpres.

Acordul, care consolidează şansele de desfăşurare a Jocurilor de la Tokyo, face parte din strategia CIO pentru a ''garanta securitatea Jocurilor Olimpice 2020'', se arată într-un comunicat al forului internaţional olimpic.

Comitetul Internaţional Olimpic şi Comitetul Internaţional Paralimpic (IPC) colaborează cu comitetele naţionale olimpice ''pentru a încuraja şi ajuta sportivii săi, oficialii şi ceilalţi participanţi la Jocuri cu rezidenţa pe teritoriile lor să se vaccineze în ţările de origine, de acord cu direcţiile naţionale de imunizare, înainte de a merge în Japonia''.

''Acest lucru nu este doar pentru a contribui la un mediu sigur la Jocuri, dar şi din respect pentru rezidenţii din Japonia. Este important să subliniem că dozele suplimentare livrate de Pfizer-BioNTech nu vor fi scoase din programele existente, ci vor fi adăugate la cotele existente şi la livrările planificate din întreaga lume", se precizează în comunicatul CIO.

Prin asigurarea dozelor de vaccin, preşedintele CIO, germanul Thomas Bach, a opinat că sportivii şi participanţii la Jocuri ''pot transmite un mesaj puternic că vaccinarea nu este o doar o problemă de sănătate personală, dar şi de solidaritate şi de consideraţie pentru bunăstarea celor din comunităţile locale''.

CIO a precizat că imunizarea nu va fi obligatorie pentru sportivii participanţi la Jocuri, dar se aşteaptă ca un număr semnificativ să fie vaccinaţi înaintea Olimpiadei de la Tokyo (23 iulie - 8 august).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4684
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3052
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9072
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb