Comitetului de coordonare în domeniul afacerilor europene s-a reunit astăzi

F.A.
Macroeconomie / 28 martie 2011

Reuniunea Comitetului de coordonare în domeniul afacerilor europene de astăzi desfăşurată la sediul Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE), a abordat participarea României la Consiliul European, precum şi o serie de iniţiative ale Comisiei Europene, arată un comunicat remis redacţiei.

Astfel, reuniunea a debutat cu o informare asupra rezultatelor Consiliului European, care s-a desfăşurat la Bruxelles, în perioada 24-25 martie. Consiliul European a revizuit situaţia economică şi a convenit asupra unui pachet global de măsuri menite să întărească asigurarea stabilităţii zonei euro şi consolidarea guvernanţei economice prin menţinerea stabilităţii financiare şi crearea unei baze pentru o creştere durabilă, bazată pe crearea de locuri de muncă.

Principalele aspecte de interes pentru România au vizat adoptarea modificării limitate a Tratatului în vederea introducerii Mecanismului permanent de stabilizare pentru Zona Euro, precum şi atingerea unui acord cu privire la caracteristicile mecanismului, inclusiv cheia de contribuţie a statelor membre. În ceea ce priveşte Pactul Euro Plus, România şi-a anunţat intenţia de a participa la acest demers, urmând să anunţe, în cel mai scurt timp, măsurile pe care doreşte să şi le asume în acest sens.

Referitor la vecinătatea sudică şi Libia, Consiliul European a agreat punerea în aplicare a măsurilor convenite la începutul acestei luni şi acordarea primelor măsuri pentru a sprijini ţările din regiune, având în vedere evenimentele recente.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9722
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5831
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2983
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9672
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.0756

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb