Commerzbank ar putea avea nevoie de capital suplimentar de 5 miliarde de euro

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 noiembrie 2011

Commerzbank ar putea avea nevoie de capital suplimentar de 5 miliarde de euro

Acţiunile băncii au scăzut cu 10%

Commerzbank ar putea avea nevoie de capital de 5 miliarde de euro, faţă de 2,9 miliarde de euro cât se estima iniţial, pentru a respecta pragul minim de 9% în privinţa ratei de adecvare a capitalului, au declarat surse apropiate băncii, iar acţiunile au scăzut cu până la 10% în urma informaţiei.

Tilurile Commerzbank se aflau în scădere cu 8,3% la 13:48 GMT (15:48 ora României), după ce au înregistrat un declin maxim de 10%, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Potrivit calculelor interne ale băncii, a doua ca mărime din Germania, necesarul de capital suplimentar pentru respectarea pragului de 9%, impus de Autoritatea Bancară Europeană, este de 5 miliarde de euro, comparativ cu aşteptările iniţiale de 2,9 miliarde de euro. Estimările iniţiale ale autorităţii europene au fost bazate pe date de la sfârşitul trimestrului al doilea şi având în vedere actualele turbulenţe din zona euro, standardele ar putea fi ridicate chiar şi mai mult.

Necesarul mai ridicat de capital la Commerzbank ridică semne de întrebare referitor la situaţia întregului sistem bancar german, după ce Autoritatea Bancară Europeană a anunţat că băncile mari din aceas-tă ţară vor avea nevoie de capital suplimentar de numai 5,2 miliarde de euro.

Commerzbank, la care guvernul german are o participaţie de 25%, a refuzat să comenteze.

Banca nu va apela la o emisiune de obligaţiuni pentru a face rost de fonduri, din cauza preţului scăzut al titlurilor, foarte apropiat de valoa-rea nominală de 1 euro, în timp ce inves-titorii cer de obicei un discount de circa 30%, afirmă analiştii.

"Commerzbank ar fi făcut cu greu rost de 2,9 miliarde de euro. Nu are cum să obţină 5 miliarde de euro", a declarat Dirk Becker, analist la compania Kepler Equities.

Atingerea pragului privind adecvarea capitalului va necesita o intensificare a eforturilor Commerzbank de a reduce activele ponderate la risc, eliberând astfel capital, au declarat sursele.

Banca a anunţat, deja, că va limita la Germania şi Polonia creditarea prin divizia pentru companii mici şi mijlocii. În plus, Commerz-bank nu va mai asigura noi finanţări la divizia de imobiliare Eurohypo.

În plus, potrivit surselor citate de Reuters, banca va reduce drastic creditarea pentru landurile şi municipalităţile germane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb