"Compa" Sibiu vrea să producă 17.200 de MWh energie electrică

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 septembrie 2010

Producţia de energie electrică şi furnizarea de gaze naturale reprezintă maxim 2% din cifra de afaceri a companiei

Producătorul de piese pentru industria de maşini "Compa" Sibiu (simbol CMP) şi-a planificat să producă, anul viitor, circa 17.200 MWh (megawati oră) de energie electrică în cogenerare, producţie care se apropie ca volum doar de cea de la nivelul anului 2007 (de 18.560 MW). Pentru comparaţie, în 2010, societatea estimează că va produce 13.500 MWh, în creştere faţă de 2009 când a produs puţin pes-te 4.010 MWh din cauza reducerii activităţii productive.

Ioan Miclea, directorul economic al "Compa" Sibiu, a precizat că societatea utilizează circa 98% din energia electrică produsă în cogenerare, diferenţa urmând să fie livrată Sistemului Energetic Naţional şi cumpărată de "Electrica".

"Compa" Sibiu a obţinut, în octombrie, anul trecut, o licenţă de furnizare gaze naturale, de la Autoritatea Naţională de Reglementare a Energiei Electrice (ANRE). Potrivit conducerii companiei, motivul principal care a stat la baza demarării activităţii de furnizare gaze naturale de către "Compa" a fost asigurarea cu gaze naturale a societăţilor care s-au desprins din companie cu ani în urmă, situate pe aceeaşi platformă industrială .

Până în prezent, "Compa" a furnizat 2,41 milioane de metri cubi de gaz, principalul beneficiar fiind producătorul de componente auto "Styria Arcuri" Sibiu, potrivit informaţiilor furnizate de societate. Conducerea "Compa" se aşteaptă, însă, ca societatea să îşi reducă activitatea de furnizare a gazelor naturale.

"Întrucat principalul beneficiar al gazelor naturale, societatea Styria Arcuri, are în curs de realizare un branşament propriu, acesta va renunţa la achiziţia gazelor naturale de la Compa, fapt ce va duce şi la diminuarea activităţii de furnizare gaze naturale", ne-a mai spus directorul economic al societăţii.

Ioan Miclea a precizat că activităţile de producere de energie electrică şi de furnizare a gazelor naturale reprezintă circa 1,5 -2% din cifra de afaceri totală a companiei.

"Compa" Sibiu (simbol CMP) este listată pe categoria a doua a Bursei de Valori Bucureşti, având o capitalizare de 86,4 milioane de lei, potrivit preţului de 0,395 lei/acţiune înregistrat în şedinţa bursieră de luni.

Compania este controlată de Asociaţia Salariaţilor "Compa", cu o participaţie de 54,59% din acţiuni.

Afacerile firmei Compa Sibiu au avansat, în primul semestru al aces-tui an, cu 71,5% faţă de perioada similară a anului trecut, de la 106,25 milioane de lei la 182,29 milioane de lei. Societatea a raportat un profit net de 546.200 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb