Compania aeriană "flydubai" intră pe piaţa românească

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 7 iunie 2012

Compania aeriană "flydubai" intră pe piaţa românească

Compania "flydubai", finanţată şi coordonată de guvernul din Emiratele Arabe Unite (EAU), va intra pe piaţa românească, ne-a declarat Nicolae Demetriade, managerul "World Travel", care reprezintă "flydubai" în România.

"flydubai", considerată cea mai mare companie aeriană din Orientul Mijlociu, a fost înfiinţată de şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreşedinte şi prim-ministru al EAU şi conducătorul Emiratului Dubai.

Domnul Demetriade ne-a precizat că, prin intrarea pe piaţa noastră, compania va completa serviciile prestate de "Emirates" pentru zborurile de conexiune: "Va fi un zbor direct, în timpul zilei, de patru ori pe săptămână, iar turiştii vor avea posibilitatea să ajungă în patru ore şi jumătate şi să beneficieze în întregime de nopţile de cazare pe care le plătesc la hoteluri".

În prezent, "Emirates" are zboruri de la noi către ţările din EAU, însă doar prin Istanbul, Atena sau Viena, "Tarom" operând zboruri directe, însă acestea sunt efectuate pe timpul nopţii, ne-a mai spus domnul Demetriade.

Prin intrarea pe piaţa autohtonă, "flydubai", aflată la trei ani de la înfiinţare, şi-a extins operarea în Europa Centrală şi de Est, având, în total, 15 destinaţii în zece ţări.

Cele patru zboruri săptămânale de la noi vor începe de la 1 octombrie, iar tarifele vor porni de la 440 euro, cu toate taxele incluse. Biletele pot fi cumpărate începând cu 15 iunie, de pe site-ul companiei sau de la agenţiile de turism. Tarifele permit un bagaj de cabină de maxim 7 kilograme, o geantă de mână sau pentru laptop şi un bagaj de cală de 20 de kilograme. Un loc mai spaţios în avion presupune un cost suplimentar de 21 euro.

"Tarifele acestei companii sunt competitive, iar serviciile excelente. Pasagerii vor beneficia de programe de entertainment excelente, filme 3D, selecţie de meniuri, băuturi şi produse Duty Free. Avioanele sunt noi şi de ultimă generaţie, iar echipajele vor avea şi membri care vorbesc limba română", ne-a spus domnul Demetriade.

Avioanele vor pleca de pe aeroportul Henri Coandă. Pasagerii "flydubai" vor avea posibilitatea să călătorească în Dubai sau mai departe, către una dintre cele 45 de des-tinaţii operate de companie în zona Golfului, Orientului Mijlociu, Africii, Oceanului Indian şi Asiei.

Reprezentantul "World Travel" estimează că, după intrarea pe piaţă a noii companii aeriene, va creşte numărul turiştilor din România către EAU şi ai celor din Emirate către ţara noastră: "Sperăm că promovarea relaţiilor dintre noi şi EAU se va face mai bine simţită. Cetăţenii din Emirate vor avea ocazia să călătoreas-că mult mai rapid spre România", care ar putea să devină o destinaţie mai atractivă din acest punct de vedere.

Cele mai recente statistici ale aeroportului din Dubai relevă o creştere de peste 35% a vizitatorilor din Europa Centrală şi de Est în primele patru luni ale anului 2012.

"Noua rută dovedeşte angajamentul < flydubai > de a se extinde din Orientul Mijlociu către noi destinaţii care, din nefericire, de-a lungul timpului, nu au beneficiat de suficiente zboruri directe către EAU ", a declarat preşedintele "flydubai", Ghaith Al Ghaith.

Operatorul a început zborurile comerciale pe 1 iunie 2009 şi, în mai puţin de trei ani, şi-a mărit flota la 23 avioane Boeing 737-800NG noi şi a ajuns la peste 45 de destinaţii.

Ghaith Al Ghaith a explicat: "Siguranţa pasagerilor şi a echipajelor reprezintă prioritatea noastră numărul unu. Investiţia în aeronave noi-nouţe a fost foarte mare, dar pentru noi nu a existat altă alternativă - avioanele noi sunt cele mai sigure, prin urmare se justifică investiţia făcută".

Flota "flydubai" este deosebit de avansată din punct de vedere tehnologic, având modificate motoarele şi aripile pentru a reduce emisia de noxe şi de zgomot, asigurând, astfel, protecţia mediului înconjurător. Această modificare are ca rezultat şi reducerea consumului de combustibil, care se reflectă în costuri, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Valentin Preda, secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, a declarat: "Cheia creşterii noastre continue este dezvoltarea infrastructurii, ce include investiţii susţinute în aviaţie, în vederea creşterii numărului de vizitatori. Atragerea unor companii aeriene precum < flydubai > reprezintă, de asemenea, o parte importantă a strategiei noastre şi sunt convins că rezultatul va fi creşterea traficului dintre cele două ţări".

Nicolae Demetriade ne-a spus că, în următorii doi ani, compania aeriană din Dubai va mai achiziţiona încă 30 de avioane.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pai noi romanii sintem tratati in UAE ca cetatenii africani nu ca europeni. In primul rand ca avem proceduri de vize greoaie desi avem consulta in Dubai si Abu Dhabi si ei au ambasada la Bucuresti. Am stat 3 ore sa intru in Dubai,la ora 3 noaptea la coada cu africani si asiatici.Europenii civilizati au porti speciale si vize on arrival.

    Vreti turisti romani ? Simplificati procedurile de obtinere a vizelor si lasat-ne sa intram pe porti de acces cu restul UE. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb