Compania Alsin Management finalizează prima fază a First Estates Pipera

R.S.
Macroeconomie / 7 octombrie

Compania Alsin Management finalizează prima fază a First Estates Pipera

Compania de dezvoltare imobiliară cu capital autohton Alsin Management a finalizat prima fază a First Estates Pipera, primul proiect rezidenţial din România care oferă încălzire gratuită tuturor locatarilor săi. Peste 95% dintre cele 232 de apartamente din această fază au fost deja vândute, iar în prezent se desfăşoară predarea apartamentelor către cumpărători, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Faza a doua a proiectului, aflată în construcţie, implică investiţii de peste 20 de milioane de euro, iar livrarea este programată pentru primăvara anului 2025. Până acum, peste 80% din cele 232 de apartamente (studiouri şi apartamente cu două, trei şi patru camere) au fost deja vândute, potrivit comunicatului.

"Zona Pipera-Sud a devenit un pol important de dezvoltare rezidenţială, cu proiecte care însumează mii de apartamente şi case. Cu peste 400 de apartamente vândute în mai puţin de doi ani, First Estates Pipera s-a diferenţiat prin inovaţie şi investiţiile semnificative realizate în implementarea sistemelor tehnologice care vor oferi cumpărătorilor cele mai mici costuri de întreţinere şi randamente mai ridicate celor care doresc să închirieze unităţile", a declarat Andrei Sârbu, CEO SVN Romania, consultantul imobiliar şi agentul exclusiv al proiectului.

Sisteme inovatoare de energie

First Estate Pipera este primul ansamblu rezidenţial din România care oferă încălzire gratuită tuturor locatarilor, datorită unor investiţii de peste 3 milioane de euro în dezvoltarea şi utilizarea unui sistem inovator de pompe de căldură geotermale şi panouri fotovoltaice. Panourile sunt amplasate pe acoperişurile clădirilor şi produc energia necesară funcţionării pompelor de căldură, iar surplusul de electricitate va fi utilizat de către asociaţia de locatari.

În plus, proiectul include şi un sistem de răcire pasivă prin pardoseală, care oferă o eficienţă mai mare comparativ cu sistemele clasice, reducând costurile aferente răcirii locuinţelor cu peste 30%.

Eficienţa energetică şi performanţele sistemelor au fost certificate de BuildGreen, unul dintre cei mai activi consultanţi din Europa Centrală şi de Est în domeniul dezvoltării sustenabile şi decarbonizării, conform comunicatului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9770
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5425
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9374
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.6905

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb