Compania din Buzău, sancţionată de Garda de Mediu pentru evacuarea necontrolată a apelor uzate

ANA FELEA
Companii / 21 august 2021

Compania din Buzău, sancţionată de Garda de Mediu pentru evacuarea necontrolată a apelor uzate

O companie importantă din Buzău, din domeniul alimentar, a fost sancţionată de Garda de Mediu, după ce localnicii din apropierea unităţii economice au alertat autorităţile că sunt deranjaţi de un miros puternic, persistent. Ajunşi la faţa locului, comisarii Gărzii de Mediu au descoperit că este vorba despre o evacuare neautorizată de ape reziduale, iar vinovatul a fost sancţionat cu 60.000 de lei.

Buzoienii care locuiesc din zona Depoului, din municipiul Buzău, nu mai puteau respira aer curat şi au alertat comisarii de mediu. În toată zona se simţea un miros persistent, iar în urma verificărilor, echipele Gărzii de Mediu au descoperit că pe o suprafaţă de câteva sute de metri erau deversări de ape uzate, sursa mirosului puternic.

"În data de 19.08.2021, de către comisarii de mediu din cadrul Garzii Nationale de Mediu -Comisariatul Judeţean Buzau, cu privire la existenţa unui miros persistent, creând un real disconfort în zona de locuit, zona aferentă străzii Depoului. Echipa de comisari a constatat, că în spatele fabricii de zahăr, în zona fostelor batale, există pe un teren, cât şi pe calea de acces (drum asfaltat), deversări de ape uzate care degajă un miros pestinenţial", informează Garda de Mediu.

Apele uzate s-au întins pe o suprafaţă de 300 de metri, atât în curtea unităţii, cât şi în apropierea fabricii. Potrivit comisarilor de mediu, totul ar fi provenit de la ţeavă spartă, despre care reprezentanţii unităţii economice nu ar fi ştiut.

"La verificarea agentului economic, s-a constatat că şi în curtea unităţii, în zona gardului despărţitor de terenurile exterioare unităţii, există aceleaşi deversări de ape reziduale. Zona de teren afectată este de cca. 300 mp. Deversările de apă uzată provin dintr-o instalaţie tehnologică a unităţii, ca urmare a unei defecţiuni constatate", spun comisarii de mediu.

În final, zona a fost curăţată, iar agentul economic sancţionat.

"Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 60.000 lei pentru încălcarea prevederilor legale în domeniul mediului prevăzute de OUG 195/2005. Au fost impuse măsuri de remediere a defecţiunii instalaţiei, de interzicere a deversărilor de ape reziduale în locuri nepermise, de vidanjare a apelor reziduale evacuate, cât şi de aducere a terenurilor afectate la starea iniţială, inclusiv de informare a Garzii Naţionale de Mediu- Comisariatul Judeţean Buzău privind realizarea măsurilor impuse", informează Comisariatul Gărzii de Mediu Buzău.

Pe de altă parte, localnicii au reclamat la Garda de Mediu şi zgomotul puternic din zonă, care ar proveni de la acelaşi agent economic motiv pentru care acum, reprezentanţii fabricii sunt obligaţi să facă , în prezenţa comisarilor de mediu, împreună cu o firmă autorizată măsurători de zgomot astfel încât să se dovedească faptul că sunt respectaţi toţi indicatorii prevăzuţi în autorizaţia de mediu după care funcţionează.

La Buzău, funcţionează unitatea de producţie a zahărului brut obţinut din trestie de zahăr. Potrivit datelor prezente pe site-ul companiei, aici s-a investit în retehnologizarea şi modernizarea producţiei, ultima achiziţie a companiei fiind un sistem automat de ambalare pungi. Astfel, s-a obţinut o calitate ireproşabilă a ambalajelor, realizându-se performanţa ca doar doi operatori să poată ambala 60 de tone în 12 ore, crescând productivitatea cu 24 de tone/schimb.

Fabrica a fost proiectată atât pentru producţia de zahăr din sfeclă de zahăr cât şi pentru cea a zahărului brut din trestie de zahăr. Din 1998 a fost modificată din punct de vedere tehnologic pentru a procesa doar zahăr brut. Capacitatea de procesare a fabricii este de 1.000 de tone zahăr brut pe zi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb