Compania Donalam lansează programul de învăţământ dual "Meseriaşii de oţel"

D.T.
Companii / 16 martie 2023

Compania Donalam lansează programul de învăţământ dual "Meseriaşii de oţel"

Compania Donalam, membră a AFV Beltrame Group, lansează programul de învăţământ dual "Meseriaşii de Oţel", în parteneriat cu trei unităţi de învăţământ liceal din Călăraşi şi Târgovişte, pentru anul şcolar 2023 - 2024, informează un comunicat remis redacţiei. Programul este menit să contribuie la pregătirea viitoarelor generaţii de specialişti în domeniul siderurgic şi să ofere tinerilor din comunităţile locale noi oportunităţi de dezvoltare a carierei.

Potrivit comunicatului, programul iniţiat de compania Donalam are în vedere înfiinţarea unor clase de învăţământ profesional dual la Liceul Tehnologic "Constantin Brâncoveanu" şi Liceul "Voievodul Mircea" din Târgovişte, precum şi la Liceul Tehnologic "Dan Mateescu" din Călăraşi. Sistemul dual oferă o alternativă educaţională şi profesională absolvenţilor de gimnaziu, care au posibilitatea să deprindă cunoştinţele teoretice şi abilităţile practice pentru o calificare profesională de nivel 3.

Elevii admişi în program vor beneficia de pregătirea teoretică la liceu, iar aceasta va fi completată de stagii practice efectuate în cadrul combinatelor de oţel ale Grupului AFV Beltrame, din Târgovişte şi Călăraşi. Aceştia vor dobândi o pregătire temeinică sub îndrumarea celor mai buni mentori, având posibilitatea să se specializeze în meserii căutate în domeniul siderurgiei. La finalul celor trei ani de studiu şi practică, elevii vor obţine un certificat de competenţe recunoscut la nivel european şi au şansa obţinerii unui un loc de muncă în cadrul companiei Donalam, adaugă comunicatul.

"O lungă perioadă de timp industria oţelului a fost prea puţin atractivă. În plus, date fiind metodele şi procesele de producţie în unele combinate - a fost şi este, încă, una dintre cele mai poluante industrii. Acum, însă, ne aflăm într-o nouă etapă cu transformări şi provocări majore, una dintre acestea fiind decarbonizarea. Este foarte important ca tinerii să conştientizeze contextul actual care, cu siguranţă, va marca istoria acestei industrii, şi să îşi dorească să contribuie la schimbare. Suntem foarte bucuroşi să lansăm acest program împreună cu partenerii noştri educaţionali. Ne dorim să investim în tineri şi să îi sprijinim pentru a deveni specialişti cu competenţele necesare în industria siderurgică a viitorului, oferindu-le ocazia de a învăţa din experienţa noastră. Ei vor fi noua generaţie de specialişti în siderurgie, echipa de mâine, şi ne vor ajuta să facem faţă provocărilor perioadei intense care urmează pentru compania noastră din perspectiva investiţiilor în modernizare şi retehnologizare planificate", declară Carlo Beltrame, Group Business Development Manager şi CEO România şi Franţa.

Clasele de învăţământ dual se adresează tinerilor absolvenţi de clasa a VIII-a, care îşi doresc să se califice în meserii tehnice, cu perspective pentru viitor. Parteneriatul va fi implementat începând cu anul şcolar 2023 - 2024, cu un număr total de 68 de locuri disponibile, pentru următoarele specializări:

28 locuri pentru calificarea profesională de oţelar şi laminorist - Liceul Tehnologic "Constantin Brâncoveanu", Târgovişte;

28 locuri pentru calificarea profesională de electromecanic utilaje şi instalaţii industriale - Liceul "Voievodul Mircea", Târgovişte;

12 locuri pentru calificarea profesională de electromecanic utilaje şi instalaţii industriale - Liceul Tehnologic "Dan Mateescu", Călăraşi.

Compania Donalam va oferi elevilor selectaţi o bursă lunară de 600 de lei pe durata anului şcolar, pe lângă bursa de 200 lei oferită de Stat, se mai precizează în comunicat. În plus, elevii care au rezultate deosebite la învăţătură vor fi recompensaţi cu premii pentru stimularea performanţei.

"Într-o piaţă a muncii care se confruntă cu un deficit major de oameni calificaţi în siderurgie, implementrea acestui proiect de învăţământ profesional este un pas esenţial, atât pentru noi ca angajator, cât şi pentru tineri. Învăţământul dual este o metodă eficientă de a pregăti profesional tinerii şi a-i integra pe piaţa muncii, deoarece combină educaţia teoretică şi practica de specialitate. Începând cu toamna acestui an, vom primi în echipa Donalam prima generaţie de viitori meseriaşi. Aceştia vor avea oportunitatea să îşi dezvolte abilităţile tehnice, dar şi pe cele de comunicare şi colaborare, prin intermediul unei experienţe reale de lucru, alături de specialiştii noştri", afirmă Liliana Bica, Director Resurse Umane, Donalam, conform comunicatului.

Înscrierile candidaţilor în clasele de învăţământ dual ale liceelor partenere se vor desfăşura în două etape: prima etapă în perioada 03 - 07 iulie 2023, iar cea de-a doua etapă în perioada 25-27 iulie 2023. Dosarul de înscriere trebuie să conţină următoarele documente: foaie matricolă, adeverinţă de absolvire a minimum opt clase sau adeverinţă cu media Evaluării Naţionale (pentru cei care au susţinut Evaluarea Naţională), copie a cărţii de identitate (unde există), copie a certificatului de naştere şi adeverinţă de intrare în colectivitate de la medicul de familie sau de la cabinetul şcolar.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb