Compania "Ford", dată în judecată în SUA

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 aprilie 2013

Compania "Ford", dată în judecată în SUA

Compania auto "Ford Motor" Co. din Statele Unite a fost acţionată în instanţă de 19 clienţi din 14 state americane, care susţin că unele dintre vehiculele sale au un defect electronic care duce la accelerarea neintenţionată a acestora, iar grupul nu a luat măsuri de siguranţă pentru prevenirea accidentelor.

Conform plângerii depuse la un tribunal federal din Huntington, Virginia de Vest, sistemul electronic de acceleraţie poate prelua controlul asupra pedalei, iar şoferii nu mai pot opri vehiculul. Plângerea mai notează că "Ford" a adăugat un sistem suplimentar de frânare la maşinile din America de Nord, în 2010, dar măsura nu a inclus şi modelele mai vechi.

Reclamanţii solicită, în procesul colectiv, despăgubiri pentru că ar fi plătit prea mult, în perioada 2002-2010, pentru maşini cu defecte. Aceştia spun că "Ford" a avut cunoştinţă de acest defect, dar l-au ascuns clienţilor.

"Ford ar fi putut şi ar fi trebuit să prevină pericolele prezentate de aces-te incidente previzibile, prin măsuri de siguranţă în cazul apariţiei unor defecţiuni. Ford a ascuns defectul clienţilor", au afirmat reclamanţii în plângere.

Modelele care privesc cazul sunt Ford Mustang, produse în 2005-2010, Mercury Cougar, din 2002-2005, şi Ford Explorer, din 2004-2010.

Februarie - record pentru companie, în privinţa vânzărilor

În februarie 2013, vânzările "Ford" au crescut cu 9% în SUA, la 195.822 unităţi. Aceasta a fost cea mai bună lună februarie din ultimii şase ani, pentru companie. În luna menţionată, vânzările de autoturis-me Ford în SUA au sporit cu 6%, cele de SUV-uri - cu 21%, iar cele de camioane - cu 4%.

"Ford" plănuieşte ca, în trimestrul al doilea din 2013, să fabrice 800.000 de vehicule în America de Nord, cu 9% mai mult decât în acelaşi interval din 2012. În primele trei luni din acest an, compania a produs 770.000 de vehicule.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb