Compania germană Freiberger Compund Materials începe stocarea galiului

D.R.
Internaţional / 11 iulie 2023

Compania germană Freiberger Compund Materials începe stocarea galiului

Intenţia Chinei de a introduce restricţii la exporturile de galiu i-a făcut pe clienţii celui mai mare cumpărător mondial de galiu să îşi facă stocuri din acest metal,informează Agerpres.

Compania germană Freiberger Compound Materials se bazează aproape în totalitate pe furnizorii chinezi pentru galiul de care are nevoie pentru producţia de wafere, care la rândul lor sunt folosite în amplificatoarele de semnal radio din telefoanele mobile şi alte echipamente electronice.

"Clienţii mei nu sunt deloc relaxaţi. Au fost plasate foarte multe comenzi pentru a creşte nivelul stocurilor. Industria este pe muchie de cuţit", a declarat directorul general de la Freiberger Compound Materials, Michael Harz. Producătorii chinezi de galiu au alungat de pe piaţă pe majoritatea rivalilor prin subminarea lor cu preţuri mai mici în ultimul deceniu.

Freiberger, care realizează vânzări de 70-80 de milioane de euro pe an şi are o cotă de 65% pe piaţa arsenidului de galiu, utilizat în producţia de amplificatoare de putere pentru smartphone-uri, concurează cu producătorul japonez Sumitomo Electric şi câţiva producători chinezi. Compania germană are stocuri de galiu pe mai multe luni pentru că se aştepta de mult la o criză comercială şi nu poate face altceva pentru a se proteja, a precizat Michael Harz.Constructorii auto îşi pun şi ei întrebarea dacă pot continua să se bazeze pe un metal considerat drept crucial pentru vehiculele electrice.

Michael Harz a precizat că furnizorii săi chinezi au pus la dispoziţia autorităţilor de la Beijing datele necesare pentru obţinerea licenţelor de export. Aceşti furnizori au estimat că livrările vor înceta la 1 august, când vor intra în vigoare noile controale ale exporturilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb