Compania internaţională Piletilevi Group a cumpărat un pachet majoritar din Bilete.ro în vara anului 2023

A.F.
Companii / 1 mai

Compania internaţională Piletilevi Group a cumpărat un pachet majoritar din Bilete.ro în vara anului 2023

Grupul Piletilevi cumpără un pachet majoritar de acţiuni la două companii poloneze de vânzare de bilete - kicket şi Biletomat - care devine, după fuziune, a doua cea mai mare companie de vânzare de bilete din Polonia, precum şi cel mai mare jucător din Europa Centrală, intermediind vânzări de bilete în valoare de aproape 320 de milioane de euro pe an, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit lui Sven Nuutmann, co-proprietar şi CEO al Grupului Pitilevi, Grupul Piletilevi cumpără kicket.com şi Biletomat.pl, care sunt jucători binecunoscuţi pe piaţa poloneză. "Cu această tranzacţie, Grupul Piletilevi deţine acum o participaţie de 77% în companiile achiziţionate, care va creşte la 83,8% până în 2026", a spus Nuutmann.

Potrivit acestuia, cea mai mare investiţie din istoria Grupului Piletilevi va oferi companiei fuzionate din Polonia posibilitatea de a deveni lider de piaţă în viitorul apropiat. "Acum suntem concentraţi pe conectarea într-un mod eficient a companiilor care sunt achiziţionate şi a companiei noastre existente în Polonia, GoOut Polonia, astfel încât toţi clienţii noştri să beneficieze de cele mai bune funcţionalităţi ale Grupului Piletilevi şi ale noilor parteneri, cât mai repede posibil", a spus Nuutmann.

El a adăugat că apariţia unei companii puternice de brokeraj de bilete pe piaţa poloneză va oferi organizatorilor de evenimente securitate financiară, va creşte concurenţa şi va oferi o selecţie mai diversă de evenimente culturale unui public mai larg. "Un sistem de ticketing care are standarde uniforme şi este conectat între ţări va îmbunătăţi semnificativ schimbul cultural internaţional", a spus Nuutmann. Condiţiile oferite organizatorilor de evenimente până rămân valabile chiar şi după fuziunea companiilor.

Potrivit lui Nuutmann, nivelul tehnologic al platformei de vânzări a companiilor poloneze achiziţionate este foarte bun şi va accelera, de asemenea, finalizarea noii platforme a Grupului Pitilevi, în care compania a investit aproape 6 milioane de euro. Noua platformă Piletilevi va fi finalizată în prima jumătate a anului 2025.

Potrivit lui Maciej Wartacz, CEO kicket, şi Konrad Kubaczewski, CEO Biletomat, manageri ai companiilor poloneze care s-au alăturat Piletilevi, parteneriatul cu Grupul Pitilevi, care a devenit cel mai mare jucător din Europa Centrală, va asigura dezvoltarea continuă a companiilor şi va oferi organizatorilor de evenimente un sprijin şi mai eficient în campaniile de marketing pentru evenimente şi vânzarea de bilete. "Ne cunoaştem cu Konrad de mai bine de 6 ani şi a fost întotdeauna intenţia noastră reciprocă de a fuziona şi consolida industria din Polonia. Datorită grupului Piletilevi şi fondului de capital privat BaltCap, putem în sfârşit să facem acest lucru şi să devenim a doua cea mai mare companie de bilete din Polonia, o piaţă în valoare de peste 1 miliard de euro în bilete vândute pe an", a spus Wartacz.

Tranzacţia a fost semnată marţi la Varşovia, capitala Poloniei, şi a intrat în vigoare imediat după semnare. Tranzacţia a fost co-finanţată de SEB Bank. "Sprijinirea companiilor locale în expansiunea lor internaţională este una dintre ambiţiile noastre şi suntem foarte fericiţi să fim partener al Grupului Piletilevi în această călătorie. Dezvoltarea companiilor bazate pe servicii a fost foarte rapidă şi competitivă, astfel încât este impresionant să vedem modul profesionist în care Piletilevi a reuşit să crească, să-şi extindă acoperirea şi să devină lider de piaţă în regiune", a comentat Peep Jalakas, membru al consiliului de administraţie al SEB.

Grupul Piletilevi, cea mai mare şi cunoscută platformă de vânzare de bilete din statele baltice, a început să se extindă puternic în Europa Centrală în vara anului 2023, când a cumpărat mai întâi un pachet majoritar de acţiuni la una dintre cele mai mari companii de ticketing din România, Bilete.ro, şi apoi şi la liderul pieţei cehe, GoOut.net.

Bilete.ro operează pe piaţa din România de 18 ani, înregistrând vânzări de peste 2 milioane de bilete pe an. Principalele zone deservite sunt evenimentele culturale, sportive, concerte şi festivaluri, divertisment pentru copii şi teatru.

"Ambiţiile noastre nu se limitează aici şi am început în prezent pregătirile pentru achiziţionarea de companii în alte două ţări", a spus Nuutmann.

Potrivit acestuia, Piletilevi, care a devenit cel mai mare jucător din Europa Centrală, a fost remarcat în mediul de business, astfel că în fiecare lună primeşte mai multe propuneri de cooperare din diferite ţări. "Ne alegem partenerii foarte atent şi ne asigurăm că valorile şi viziunea noastră viitoare coincid cu cele ale colegilor noştri acţionari", a spus Nuutmann.

Grupul Pitilevi, deţinut de compania de investiţii EastCom Capital a antreprenorului Sven Nuutmann şi BaltCap, cel mai mare fond de investiţii din ţările baltice, este o companie internaţională de vânzări de bilete şi organizare de evenimente care operează în Estonia, Letonia, Lituania, România, Republica Cehă, Slovacia şi Polonia. Compania a aniversat anul acesta 27 de ani pe piaţă.

Grupul PiIetilevi operează pe o piaţă cu o populaţie de 79 de milioane de oameni. Volumul biletelor intermediate a crescut la 17 milioane de bilete cu o valoare totală de 320 de milioane de euro, iar volumul anual de vizite pe toate site-urile web ajunge la 116 milioane pe an. Grupul Piletilevi are aproape 250 de angajaţi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb