Compania "Revlon", amendată pentru că şi-a înşelat investitorii

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 iunie 2013

Compania "Revlon", amendată pentru că şi-a înşelat investitorii

"Revlon" Inc., producător american de cosmetice deţinut de miliardarul Ronald Perelman, a fost acuzat de comisia pentru operaţiuni bursiere din SUA (Securities & Exchange Commission - SEC) că a ascuns unele informaţii de directorii săi independenţi şi şi-a indus în eroare acţionarii cu privire la o tranzacţie eşuată din 2009.

SEC a informat că societatea a acceptat plata unei amenzi de 850.000 de dolari ca să pună capăt acuzaţiilor. Amenda - relativ mică - se adaugă înţelegerilor amiabile în baza cărora compania a plătit 37 de milioane de dolari către acţionari ca să rezolve mai multe procese private.

În 2009, în perioada recesiunii, "Revlon" era o companie cu probleme. Societatea a înregistrat pierderi timp de mai mulţi ani, cota sa de piaţă scăzând în favoarea concurenţilor precum "L'Oreal", "Estee Lauder" şi "Procter & Gamble".

Ronald Perelman a încercat să rezolve problemele companiei prin cumpărarea deţinerilor acţionarilor minoritari şi transformarea "Revlon" într-o companie privată. Dar, aceste planuri au fost dejucate când un consilier financiar independent a stabilit că afacerea propusă era incorectă faţă de "Revlon" şi acţionarii minoritari. Astfel, în loc să transforme "Revlon" într-o companie privată, Perelman s-a gândit să consolideze situaţia financiară a acesteia prin executarea unei aşa-numite oferte de schimb, tranzacţie în care compania le-a cerut acţionarilor minoritari să-şi schimbe titlurile în acţiuni preferenţiale. Aşa cum a fost schiţat, acordul complex ar fi ajutat "Revlon" să achite un împrumut substanţial datorat "MacAndrews & Forbes".

Întrucât Perelman era "de ambele părţi ale acordului", au existat suspiciuni privind corectitudinea tranzacţiei. Drept urmare, "Revlon" le-a cerut membrilor săi independenţi din board să evalueze acordul. Cei care au analizat tranzacţia au stabilit că acţiunile preferenţiale oferite nu erau egale ca valoare cu titlurile comune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb