Compania românească Euro-Testing Software Solutions încheie un parteneriat cu Synopsys Software Integrity Group pentru securitate cibernetică

R.S.
Companii / 4 aprilie

Compania românească Euro-Testing Software Solutions încheie un parteneriat cu Synopsys Software Integrity Group pentru securitate cibernetică

Firma românească Euro-Testing Software Solutions a încheiat parteneriat cu firma americană Synopsys Software Integrity Group pentru a furniza soluţii în cadrul Polaris Software Integrity Platform® în toată România. Acest acord va aduce inovare şi securitate sporită industriei IT din România, oferind companiilor soluţii complete, adaptate nevoilor specifice ale mediului de afaceri al ţării, conform unui comunicat transmis redacţiei.

"Suntem încântaţi să începem această colaborare puternică cu Synopsys Software Integrity Group, o companie cu o reputaţie remarcabilă în securitatea aplicaţiilor. Această colaborare are ca scop îmbinarea soluţiilor oferite de compania americană cu expertiza Euro-Testing, aducând astfel un serviciu complet, sustinut de un partener puternic pe piaţa românească. Împreună vom oferi clienţilor nostri soluţii avansate şi integrate pentru gestionarea riscurilor de securitate într-un mod eficient. Prin acest parteneriat, ne-am consolidat poziţia pe segmentul soluţiilor de securitate cibernetică şi vom acoperi mai bine nevoile actuale ale pieţei de software şi securitate cibernetică din România", spune Silviu Răcuciu, CEO Euro-Testing Software Solutions, se precizează în comunicat.

"Acordul nostru cu Euro-Testing este o etapă semnificativă care va ajuta la extinderea portofoliului Synopsys pe piaţa din România. Lărgirea afacerii noastre este una dintre priorităţile noastre strategice principale. Acest acord semnalează impulsul şi creşterea continuă pe care o aşteptăm prin extinderea în continuare a soluţiilor noastre de top pentru securitate", declară Tom Herrmann, VP Global Channels and Alliances, în cadrul Synopsys Software Integrity Group, se arată în comunicat.

Prin această colaborare între Euro-Testing Software Solutions şi Synopsys Software Integrity Group, soluţii avansate de analiză, corelare şi raportare vor fi aduse pe piaţa IT din România, acoperind întreaga arhitectură şi infrastructură de securitate şi abordând riscurile legate de conformitatea licenţelor şi calitatea codului care apar prin utilizarea tehnologiei open-source în dezvoltarea de aplicaţii şi containere. În plus, această colaborare va oferi soluţii de integrare cu fluxurile de lucru DevOps CI/CD, permiţând testarea şi verificarea continuă a securităţii aplicaţiilor. Euro-Testing va oferi, de asemenea, soluţii specializate pentru diferite industrii, cum ar fi Telecom, Automotive, ICS şi Networking, abordând testarea Black Box pentru securitatea aplicaţiilor Embedded Software, se menţionează în comunicat.

Colaborarea cu Synopsys Software Integrity Group va permite Euro-Testing să-şi extindă acoperirea pe mai multe verticale de piaţă şi să ofere o gamă mai largă de servicii de securitate, răspunzând nevoilor complexe ale clienţilor săi. Aceste noi capabilităţi vor contribui la consolidarea poziţiei Euro-Testing pe piaţa serviciilor de securitate cibernetică din România, potrivit sursei citate.

"Diversificarea portofoliului de servicii pe care le putem oferi atât clienţilor actuali, cât şi altor companii care se confruntă în acest moment cu provocările asociate digitalizării este indicatorul succesului din spatele acestei colaborări. În ceea ce priveşte dezvoltarea afacerii, atât pentru noi, cât şi pentru colaboratorii noştri, un astfel de parteneriat este benefic şi necesar pentru a preveni şi remedia incidentele neplăcute din zona securităţii cibernetice fără a fi nevoie să contractăm mai mulţi furnizori. Astfel, în 2024, ne aşteptăm să înregistrăm o creştere organică de până la 10%", declară Silviu Răcuciu, CEO Euro-Testing Software Solutions, conform sursei precizate.

Piaţa de securitate cibernetică în 2024 în România

Piaţa de securitate cibernetică din România este incompletă în ceea ce priveşte soluţiile necesare pentru securitatea IT, fiind disponibile doar produse care ajută la identificarea problemelor de securitate în aplicaţii software, baze de date, reţele şi dispozitive bazate pe cloud. Până acum, nicio soluţie nu a reuşit să acopere toate vulnerabilităţile şi să ofere protecţie completă împotriva ameninţărilor cibernetice. În consecinţă, pe măsură ce apar noi soluţii, această piaţă continuă să crească într-un ritm considerabil, spun reprezentanţii Euro-Testing Software Solutions, este notat în comunicat.

Odată cu amplificarea transformării digitale, piaţa de soluţii de securitate s-a extins constant, iar în 2023 a existat o nevoie semnificativă de soluţii de securitate cibernetică. Această piaţă a cunoscut o scădere bruscă în 2020, dar şi-a revenit rapid şi a atins apogeul în scurt timp, din cauza conflictului dintre Rusia şi Ucraina.

Sectorul de securitate cibernetică din România se extinde rapid, conform studiilor firmelor de audit, iar majoritatea afacerilor şi-au majorat bugetele de securitate pentru 2023 şi 2024. Aceasta este consecinţa mai multor lucruri, precum:

Afacerile au devenit mai deschise către digitalizare: în timpul pandemiei, atenţia consumatorilor a fost atrasă asupra lucrului de la distanţă. Acest lucru a însemnat că întreprinderile şi chiar guvernul au trebuit să se conformeze şi să-şi digitalizeze operaţiunile.

În plus, ne confruntăm cu un număr tot mai mare de atacuri cibernetice: conform unui studiu de piaţă, în primele nouă luni ale anului 2023 au fost raportate mai multe atacuri de tip ransomware comparativ cu 2022. Din fericire, companiile sunt din ce în ce mai înclinate să investească în măsuri de securitate cibernetică ca rezultat al înţelegerii tot mai mari a potenţialelor daune financiare şi reputaţionale pe care le pot provoca atacurile cibernetice.

În ceea ce priveşte ameninţările cibernetice, ingineria socială are cea mai mare pondere în acest moment. Un studiu Verizon susţine că activitatea umană este implicată în 85% din furtul de date. Odată cu introducerea chatbot-urilor AI, care ajută atacatorii să creeze mesaje personalizate în orice limbă, nu doar în engleză, ameninţarea a crescut. Rezultatele obişnuite ale unui atac de inginerie socială de succes sunt fraude financiare sau atacuri ransomware. Spargerea conturilor de e-mail ale companiilor de renume şi trimiterea facturilor actualizate către toţi partenerii lor este o practică care a devenit foarte populară printre actorii ameninţărilor.

Cu toate acestea, organizaţiile se concentrează mai mult pe securitatea cibernetică din cauza numărului tot mai mare de dispozitive care sunt conectate la cloud. Drept urmare, subsegmentul de securitate în cloud a înregistrat cea mai puternică şi mai consistentă creştere a contribuţiei la venituri pe piaţa soluţiilor cibernetice atât în ​​România, cât şi la nivel global, cu aproximativ 40% în 2023 şi este în creştere.

Programele software cu sursă deschisă (OSS) continuă să fie fundamentul dezvoltării de aplicaţii moderne, alimentând livrarea de software în ritmul cerut de consumatori. Fiind dezvoltat de mulţi oameni diferiţi folosind abordări diferite de codare, securitate şi calitate, OSS creează premisele pentru introducerea de riscuri unice, în special cu componentele OSS învechite şi abandonate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb