Compania "Rombat" şi-a crescut cifra de afaceri cu peste 55%

Aura Dragomir
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 8 februarie 2008

Compania "Rombat" a realizat anul trecut, pe fabricaţia de baterii auto, o cifră de afaceri de 48,5 milioane de euro, înregistrând o creştere de 57% faţă de anul 2006 Anul trecut compania a înregistrat un profit brut de 4,4 milioane

de euro

Compania "Rombat", cel mai mare producător de baterii auto din România, a înregistrat pe anul 2007 o creştere considerabilă a cifrei de afaceri, cu 57% faţă de anul 2006, când s-au înregistrat 30,9 milioane de euro. Până în 2010, reprezentanţii companiei estimează ca cifra de afaceri să ajungă la aproximativ 87 de milioane de euro.

Ioan Repede, directorul general al companiei ROMBAT, a declarat: "Creşterea cifrei de afaceri pe anul trecut este rezultatul programului de investiţii care s-a realizat în 2006, când s-au investit aproximativ 2 milioane de euro. Anul trecut s-a alocat un buget mult mai mare pentru investiţii, de aproximativ 6,5 milioane de euro, datorita cererii tot mare de baterii, atât din ţară cât şi din ţările străine. Această investiţie va duce în cele din urmă la creşterea producţiei cu 50%. Poziţia produsului nostru s-a întărit atât pe piaţa internă cât şi cea externă, lucru care ne face să credem că această creştere a cifrei de afaceri va fi una constantă în următorii ani".

Dacă în ţară poziţia companiei este clară, ocupând peste 55% din piaţa autohtonă de baterii auto, compania se orientează din ce în ce mai mult pe activitatea de export. Anul trecut, vânzările la export au crescut cu 129%, iar printre ţările în care s-au exportat produsele Rombat se numără: Franţa, Portugalia, Belgia, Bulgaria, Italia, Germania, Austria, Moldova, Grecia şi altele, dintre care Franţa a fost pe primul loc.

Compania Rombat este unicul furnizor de baterii pentru Dacia şi furnizor regional pentru producătorul de automobile Renault. Reprezentanţii companiei susţin că au fost curtaţi şi de alţi producători mari de automobile, dar şi de propria concurenţă, adică de producătorii străini de baterii auto.

Sava Elena, director marketing al companiei Rombat, a precizat: "Compania noastră este un brand românesc, care a reuşit să treacă cu bine perioada de tranziţie, fiind printre puţinele mărci autohtone care a reuşit această performanţă. Acest lucru ne face să credem că marca Rombat este capabilă să facă faţă chiar şi pe noua piaţă europeana, care la începutul anului 2007 şi-a deschis portile şi pentru România".

În prezent, Rombat are un număr de aproximativ 600 de angajaţi şi o reţea de service la nivel naţional, care cuprinde peste 100 de reprezentanţe. În viitorul apropiat compania va deschide în cele mai importante oraşe din ţara mai multe centre Rombat, cu intenţia de a fi mai apoape de client.

Rombat SA face parte din Rombat Grup, care pe lângă compania mamă, producătoare de baterii auto, cuprinde Rombat Automobile Bistriţa (dealer zonal Volkswagen, în care Rombat deţine 76%) şi Prombat Copşa Mică (fabrica de recuperat plumb din baterii auto uzate, cu 71% acţiuni deţinute de Rombat).

În 1996 compania Rombat încheie acţiunea de privatizare, întregul capital aparţinând angajaţilor şi conducerii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb