Companiile chineze, interesate să diversifice categoriile de mărfuri importate din România

F.A.
Companii / 21 ianuarie 2014

Companiile chineze sunt interesate să iniţieze noi relaţii comerciale în ţara noastră, să diversifice categoriile de mărfuri importate din România, dar şi de a se implica în proiecte importante de investiţii, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Virgil Daniel Popescu, s-a întâlnit, ieri, cu delegaţia Departamentului Afaceri Europene din Ministerul Comerţului din R. P. Chineză, condusă de Xu Xiaofeng, director general adjunct. Delegaţia chineză a fost însoţită de şeful Biroului Economic şi Comercial din cadrul Ambasadei R. P. Chineze la Bucureşti, Liu Qiwei, consilier.

Virgil Popescu a apreciat relaţiile economice şi comerciale româno-chineze, precum şi dinamizarea acestora după vizita oficială a premierului chinez Li Keqiang în România, în luna noiembrie 2013. În acest context, el a evidenţiat evoluţia bună din anul 2013 a comerţului bilateral, favorabilă părţii române - după primele 11 luni ale anului 2013 s-a înregistrat un record istoric al exporturilor româneşti în R.P. Chineză - 609 milioane dolari, în creştere cu peste 31% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, precum şi o diminuare a deficitului comercial al României cu peste 250 milioane dolari.

Oficialul chinez a subliniat interesul Guvernului R. P. Chineze, şi implicit al companiilor chineze, de a iniţia noi relaţii comerciale, de a diversifica categoriile de mărfuri importate din România, dar şi de a se implica în proiecte importante de investiţii în ţara noastră. În acest sens, au fost enumerate ca proiecte de interes pentru partea chineză termocentrala de la Rovinari, hidrocentrala cu acumulare prin pompaj de la Tarniţa-Lăpuşteşti şi grupurile 3 şi 4 de la CNE Cernavoda, la care s-ar putea adăuga posibile proiecte în infrastructura de transport feroviar şi rutier, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, principalul obiectiv al vizitei delegaţiei chineze la Bucureşti este identificarea, împreună cu partea română, a principalelor mijloace de implementare a liniilor directoare stabilite la Summit-ul China - ţările din Europa Centrală şi de Est (ECE), desfăşurat la Bucureşti în noiembrie 2013, precum şi pregătirea reuniunii miniştrilor economiei şi comerţului din ţările ECE care va avea loc în China în luna iunie 2014. Cu acest prilej, Ministerul chinez al Comerţului intenţionează organizarea unei ample expoziţii cu produse specifice din aceste ţări, expoziţie la care România îşi propune participarea cu un stand naţional, în organizarea Ministerului Economiei şi a Consiliului de Export.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
boromir.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9684
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7338
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3533
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0241
Gram de aur (XAU)Gram de aur409.9933

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb