Companiile nipone doresc să producă în România

C.I.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 26 septembrie 2007

Companiile nipone doresc să producă în România

Organizaţia pentru Promovarea Comerţului Exterior al Japoniei (Japan External Trade Organization - JETRO) doreşte să coopereze cu Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti pentru încurajarea companiilor producătoare nipone să-şi instaleze unităţi de producţie în România, informează un comunicat al CCIB. În acest context, se organizează, în data de 5 noiembrie, o conferinţă pentru firmele nipone interesate să investească în România.

De asemenea, directorul general al JETRO, Tomohiro Yoden, şi preşedintele director general al CCIB, Ştefan Popa, au analizat condiţiile pentru amplasarea unor noi unităţi de producţie. Ţări precum Ungaria şi Cehia au ieşit din competiţia pentru atragerea capitalului nipon în regiunea Europei Centrale şi de Est, pentru că piaţa este deja plină, disputa fiind între România şi Polonia. La finele anului 2006, volumul exportului românesc era de numai 82 milioane euro, în timp ce importul depăşea 526 milioane euro, adică de 6,5 ori mai mare decât exportul. La 31 mai 2007, exportul românesc atingea 43 milioane euro, iar importurile s-au diminuat la 104 milioane euro, marcând o evidentă scădere a mărfurilor cumpărate de la producătorii niponi. La aceeaşi dată, în România erau înregistrate 202 societăţi cu participare japoneză, valoarea capitalului investit în economia românească apropiindu-se de 90 de milioane euro, ceea ce plasea-ză Japonia pe locul 22 în topul investiţiilor străine din ţara noastră. Investitorii japonezi s-au grupat deocamdată în sud-estul ţării, în zona Bucureşti-Alexandria, cu Makita EU, JTI România, YKK România, Koyo România, iar în inima Transilvaniei şi în partea de vest, cu Fuji Magnetics România, Sews România, Takata - Petri România, Yazaki Component Technology, Vogt Electronic România şi Sol-Plus România.

Preşedintele CCIB, Ştefan D. Popa a propus implicarea companiilor nipone în crearea unui consorţiu internaţional, în vederea realizării unor proiecte majore de infrastructură. De asemenea, s-a subliniat participarea firmelor japoneze la licitaţia pentru construirea unui complex hidrotehnic la Turnu-Măgurele - Nicopole, proiect încurajat şi de premierii României şi Bulgariei. Investiţia evaluată la 12 miliarde euro, va cuprinde un pod de trecere peste Dunăre, un baraj cu două ecluze şi două hidrocentrale, una pe malul bulgăresc şi una pe malul românesc. O altă oportunitate de afaceri pentru firmele japoneze interesate de România ar putea fi participarea la realizarea unui alt proiect de infrastructură, respectiv finalizarea canalului Dunăre-Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb