Competenţele tehnice ale firmelor româneşti, binevenite pe piaţa spaniolă

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 29 iunie 2009

În contextul crizei economice, ţara noastră, beneficiară a peste 30 de miliarde euro din fonduri europene post-aderare, este o ţintă interesantă pentru întreprinderile spaniole care dispun de experienţa şi expertiza necesară accesării fondurilor structurale, aflate acum în căutare de noi pieţe şi, nu în ultimul rând, de resurse umane. În paralel, este un moment favorabil şi pentru firmele româneşti, care sunt binevenite în Spania, unde este nevoie de sprijin financiar, dar şi de competenţe tehnice în multiple sectoare, cu precădere în domeniul instalaţiilor şi al proiectării industriale.

Aceste afirmaţii au fost făcute în cadrul Forumului de afaceri româno-spaniol, cu tema "Oportunităţi de afaceri în sectorul construcţiilor şi al instalaţiilor", organizat la Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), pe 26 iunie, în colaborare cu societatea comerciala Cosmos din Spania.

"Deşi procentajul de absorbţie a fondurilor europene este relativ scăzut în România, sperăm ca această situaţie să se îmbunătăţească, inclusiv cu participarea întreprinderilor spaniole care au experienţa necesară şi au dovedit că ştiu să facă şi să gestioneze proiecte europene", a declarat Rosa Maria Sanchez - Yebra Alonso, consilier economic şi comercial al Ambasadei Spaniei la Bucureşti.

"E adevărat că firmele spaniole au descoperit mai târziu România, dar în ultimii ani, până în 2008, investiţiile au crescut spectaculos, cu 80%, domeniile predilecte fiind cel imobiliar, construcţiile, industria prelucrătoare, respectiv producţia de componente auto şi serviciile financiare, acestea din urmă însumând peste 100 milioane euro", a afirmat şefa Biroului Economic şi Comercial al Ambasadei Spaniei, în cadrul unei succinte, dar precise radiografii a mediului economic din ţara noastră.

România este în prezent o "ţară solvabilă, cu stabilitate juridică, cu reale perspective de îmbunătăţire a competitivităţii şi de creare a unui mediu favorabil reluării investiţiilor". "România oferă foarte multe oportunităţi", a continuat doamna Sanchez - Yebra Alonso, referindu-se mai ales la programele de investiţii în infrastructură şi la necesitatea modernizării tehnologiilor pentru creşterea veniturilor românilor, care au un nivel dintre cele mai scăzute din UE. Pentru a face faţă procedurilor birocratice relativ complexe, vorbitoarea a recomandat conaţionalilor săi să caute sinergii cu potenţialii parteneri români.

Unul dintre aceşti parteneri poate fi Camera Naţională, a cărei "misiune este să activeze ca platformă de dialog şi de dezbatere a măsurilor concrete, menite să vină în sprijinul comunităţii de afaceri", conform declaraţiilor reprezentantului organizaţiei, Daniel Pavel, director pentru Comunicare şi Media al CCIR.

Camera Naţională este şi partenerul "primei alianţe realizate în România" de grupul spaniol Cosmos, grup care reprezintă circa 5.000 de întreprinderi din Spania, din domeniul construcţiilor, metalurgiei şi industriei prelucrătoare, în virtutea contractelor de colaborare încheiate cu patronatele din sectoarele respective.

"Dorim să acordăm tot sprijinul firmelor româ­neşti interesate să acţioneze în Spania, având în vedere faptul că întreprinderile româneşti sunt foarte flexibile şi pot face faţă unei situaţii de criză", a spus Daniel Mateos Talio, preşedintele grupului spaniol.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb