ZIARUL BURSA

29 iunie 2009
Ediţia din 18.10.2024
Stephen Birrell susţine că Sterling este acuzat fără temei.

PUNCTUL DE VEDERE STERLING ASUPRA DECIZIEI COMISIEI DE INDUSTRII: "Raportul Comisiei de anchetă este total lipsit de acurateţe!"

A consemnat Cristina MihalaşcuCompanii / 29 iunie 2009

Comisia de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor şi-a definitivat, joi, raportul de anchetă asupra contractului de concesiune din platoul continental al Mării Negre, încheiat între statul român, reprezentat de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) şi compania canadiană Sterling Resources.

Codruţ Şereş acuză o lipsă de viziune la nivelul Guvernului

F.A.Politică / 29 iunie 2009

Secretarul general al Partidului Conservator, Codruţ Şereş, a acuzat, astăzi, existenţa unei viziuni economice sociale sau de altă natură la nivelul coaliţiei de guvernare, susţinând că este benefic faptul că există voci în interiorul social-democraţilor care cer ieşirea alianţei PSD+PC de la guvernare.

Dinu Patriciu gândeşte, probabil: "Am un trecut, am un viitor, de prezent nu mă pot plânge".

KazMunaiGaz a preluat integral grupul Rompetrol

Izabela SîrbuPiaţa de Capital / 29 iunie 2009

Omul de afaceri Dinu Patriciu şi-a vândut, săptămâna trecută, pachetul de 25% pe care îl mai deţinea la "The Rompetrol Group" (TRG) kazahilor de la "KazMunaiGaz" (KMG), care au ajuns astfel să controleze în întregime grupul petrolier.

CRONICA UNEI SUPER AFACERI ANUNŢATE: SNIF nu moare, se transformă

Cătălin DeacuCompanii / 29 iunie 2009

Societatea Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (SNIF) - singurul operator de stat specializat în mentenanţa, întreţinerea şi repararea sistemelor de irigaţii - urmează să fie privatizată în următoarele două luni, iar cumpărătorul nu va avea nicio obligaţie să-i păstreze domeniul de activitate.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Ministerul Apărării promite plata sporurilor restante

F.A.Politică / 29 iunie 2009

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Stănişoară, aflat, vineri, la manifestările de la Miercurea Ciuc dedicate Zilei Drapelului Naţional, a declarat că, în iulie, va fi reluată plata sporului de radiaţii şi a celui de confidenţialitate, informează...

Criza nu a ajuns la apogeu

F.A.Macroeconomie / 29 iunie 2009

Preşedintele Camerei Auditorilor Financiari din România (CAFR), prof. univ. dr. Ion Mihăilescu, apreciază că economia naţională este în plină cădere liberă şi că punctul culminant al crizei n-a fost atins încă, informează Agerpres.

Megastingerea unei averi

MICHAEL JACKSON: Megastingerea unei averi

Cosmina Capalău, Cristina MihalaşcuInternaţional / 29 iunie 2009

Supranumit "Regele Pop", Michael Jackson era, încă din viaţă, o legendă care a influenţat decisiv muzica pop prin vocea şi geometria unică a mişcării sale scenice.

Becali poate părăsi ţara

F.A.Politică / 29 iunie 2009

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis, vineri, că europarlamentarul Gigi Becali poate părăsi ţara, informează Agerpres.

Penescu, încă 60 de zile în arest

F.A.Politică / 29 iunie 2009

Tribunalul Argeş a prelungit, vineri, cu 60 de zile mandatele de ares­tare preventivă în cazul lui Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Liviu Făcăleaţă şi Cristian Libertatu, trimişi în judecată în dosarul corupţiei din fotbal, informează Agerpres.

Kelemen Hunor, propus la Cotroceni

F.A.Politică / 29 iunie 2009

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că propunerea Consiliului Permanent pentru candidatul la alegerile prezidenţiale este deputatul Kelemen Hunor, informează NewsIn.

DLAF cere Ministerului Mediului clarificări

F.A.Politică / 29 iunie 2009

Departamentul de Luptă Anti Fraudă (DLAF) a solicitat Autorităţii de Management din cadrul Minis­terul Mediului o serie de clarificări cu privire la procedura de atribuire a contractului pentru servicii de publicitate în cadrul campaniei de...

Codurile civil şi penal, adoptate de Parlament

F.A.Politică / 29 iunie 2009

Proiectele Codurilor civil şi penal sunt considerate adoptate de Parlament, având în vedere că vineri a expirat termenul de trei zile în care putea fi depusă o moţiune de cenzură, potrivit Agerpres.

DEPUTATUL PNL, HORIA CRISTIAN: "Sistemul sanitar a murit"

A.G.R.Companii / 29 iunie 2009

Deputatul liberal de Timiş, Horia Cristian, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că sistemul sanitar din ţară a murit, din moment ce zeci de spitale au rămas fără medicamente, casele de asigurări şi farmaciile nu mai au bani, iar...

Iubire cu socoteală

Cristian PîrvulescuEditorial / 29 iunie 2009

Cristian Pîrvulescu

După ce, pe 26 iunie, cu ocazia Zilei drapelului a apostrofat politicienii maghiari pentru lipsa de res­pect pentru sărbătorile româneşti, preşedintele Traian Băsescu şi-a declarat, o zi mai târziu, cu ocazia Zilelor târgmure­şene, iubirea egală...

Valoarea anuală a sprijinului financiar pe hectar se stabileşte în funcţie de suprafaţa eligibilă şi plafonul naţional aprobat României.

Fonduri de la bugetul de stat pentru producătorii de tomate

A.G.R.Companii / 29 iunie 2009

Producătorii agricoli care vor încheia, până la data de 15 iulie, un contract de livrare a producţiei de tomate cu un procesator, pentru o cantitate de minim 8.000 kg, vor putea primi, de la bugetul de stat, sumele necesare pentru prefinanţarea...

Franţa vinde 15% din "Areva"

Alina VasiescuInternaţional / 29 iunie 2009

Statul francez, care are în proprietate peste 90% din grupul nuclear "Areva" SA, se pregăteşte să vândă 15% din companie unor parteneri strategici din Asia, Orientul Mijlociu şi din alte părţi ale lumii, urmărind să-şi majoreze capitalul...

BP renunţă la activele din Kazahstan

BP renunţă la activele din Kazahstan

Alina VasiescuInternaţional / 29 iunie 2009

BP Plc, a doua companie petrolieră din Europa, aşteaptă să câştige aproape 2 miliarde dolari din vânzarea activelor sale din Kazahstan, care includ o participaţie la conducta caspică ce livrează ţiţei către Marea Neagră.

UBS şi-a majorat capitalul cu 3,5 miliarde dolari

Alina VasiescuInternaţional / 29 iunie 2009

UBS AG din Elveţia, banca europeană care a înregistrat cele mai mari pierderi din criza creditelor, şi-a majorat capitalul cu 3,8 miliarde de franci (3,5 miliarde de dolari) prin vânzarea de acţiuni, şi a anunţat că aşteaptă pierderi şi în...

Delistările au luat amploare anul acesta, grupurile străine puternice din spatele companiilor din ţara noastră profitând de preţurile mici din ultima perioadă.

Bursa rămâne fără companii de asigurări

Izabela SîrbuPiaţa de Capital / 29 iunie 2009

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) este în curs să piardă trei dintre cele patru companii de asigurări listate, inclusiv pe piaţa Rasdaq, respectiv "Asirom" (ASRA), "Asigurare - Reasigurare Ardaf" (ARDF) şi "Agras Asigurări"...

PRIMA CASĂ Bancherii se grăbesc să dea credite

Ana SăbiescuBănci-Asigurări / 29 iunie 2009

Bancherii au suprasubscris oferta Guvernului pentru programul "Prima Casă" cu aproape 50%, valoarea totală a fondurilor disponibile pentru creditare ajungând la 1,457 miliarde euro, în condiţiile în care statul a anunţat că pune la bătaie...

Creşteri pe linie la BVB

Izabela SîrbuPiaţa de Capital / 29 iunie 2009 /

Şedinţa de tranzacţionare de vineri a adus creşteri pe linie la Bursă, pe fondul unei lichidităţi de numai 7,11 milioane de lei, în scădere cu peste 60% faţă de cea înregistrată joi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo