Aproape 15% din salariaţii din industria alimentară vor fi disponibilizaţi din cauza crizei financiare, a estimat preşedintele Federaţiei Sindicale din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, potrivit NewsIn.
Domnia sa a explicat: "Există societăţi comerciale care şi-au închis activitatea. Sunt foarte multe societăţi care au făcut reduceri de personal. Din numărul salariaţilor din industria alimentară, care este de 180.000, până în prezent 5-6 % au fost disponibilizaţi. Preconizez că 10-15% din salariaţi vor fi disponibilizaţi din cauza crizei financiare".
Acesta a precizat că, din punctul său de vedere, cei care şi-au închis activitatea sau sunt în curs de suspendare a activităţii sunt cu precădere companii multinaţionale care îşi mută activitatea din România în Bulgaria.
"Motivul nu este legat de infrastructură, ci din cauza fiscalităţii foarte mari din România, iar fiscalitatea ar trebui relaxată pentru a crea o situaţie mai bună din acest punct de vedere", a conchis Frumosu