China ar putea bloca preluarea "Hummer" de către "Sichuan Tengzhong"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 iunie 2009

Vânzarea "Hummer" a fost inclusă în planul de restructurare a GM, gigantul american anunţând că intenţionează să păstreze doar mărcile GMC, Chevrolet, Cadillac şi Buick.

Vânzarea "Hummer" a fost inclusă în planul de restructurare a GM, gigantul american anunţând că intenţionează să păstreze doar mărcile GMC, Chevrolet, Cadillac şi Buick.

Agenţia naţională pentru dezvoltare şi reforme din China va respinge, probabil, preluarea diviziei "Hummer" a constructorului auto american "General Motors" Corp. de către "Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery", din cauza problemelor de mediu ce rezultă din această tranzacţie şi a lipsei de experienţă a societăţii chineze în producţia auto, a anunţat, la finele săptămânii trecute, postul naţional de radio din China, fără să citeze vreo sursă.

Amintim că "General Motors" a anunţat, la începutul acestei luni, că grupul chinez "Sichuan Tengz­hong", producător de utilaje de cons­trucţii, este societatea cu care negociază vânzarea mărcii de automobile de teren Hummer. La o zi după ce a depus cererea de plasare sub protecţia Legii falimentului, gigantul auto american GM a informat că a ajuns la o înţelegere de principiu cu grupul chinez "Sichuan Tengzhong", urmând ca un acord final să fie încheiat până la sfârşitul celui de-al treilea trimestru. Cele două părţi nu au dat publicităţii valoarea tranzacţiei, estimată de analişti la cel puţin 500 de milioane de dolari.

GM susţine că "Tengzhong" va prelua marca Hummer, dar va păstra echipa managerială şi pe cea operaţională, precum şi acordurile de distribuţie exis­tente. În plus, "Tengzhong" va subcontracta GM producţia motoarelor pentru Hummer. La rândul său, "Tengzhong" s-a angajat să extindă aria de comercializare a Hummer în mai multe ţări, în special în China.

În legătură cu eventuala blocare a tranzacţiei, oficialii "Sichuan Tengzhong" au precizat: "Se pot face speculaţii, dar guvernul chinez are o procedură pe care noi o respectăm. Încă nu am ajuns la un acord definitiv, dar lucrăm la propunerile noastre privind divizia Hummer şi vom continua să discutăm cu autorităţile într-o manieră adecvată".

Guvernul chinez încearcă să promoveze protejarea mediului şi folosirea vehiculelor cu un consum energetic eficient. În acest sens, au fost reduse taxele pentru autovehiculele cu motoare mai mici şi sunt încurajaţi producătorii care dezvoltă vehicule electrice

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb