BOC AMENINŢĂ BĂNCILE: "Dacă nu scădeţi dobânzile, introducem taxa Robin Hood"

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 29 iunie 2009

Emil Boc: "Sperăm ca băncile să facă ce trebuie într-o perioadă de criză şi ţinând cont de condiţiile economiei româneşti".

Emil Boc: "Sperăm ca băncile să facă ce trebuie într-o perioadă de criză şi ţinând cont de condiţiile economiei româneşti".

Premierul Emil Boc a anunţat, vineri, că Guvernul va institui taxa Robin Hood în situaţia în care băncile nu vor scădea dobânzile pentru a fi, astfel, solidare cu eforturile Guvernului şi cu cele ale populaţiei în perioada de criză.

Potrivit NewsIn, Emil Boc a declarat: "Sperăm ca băncile să facă ce trebuie într-o perioadă de criză şi ţinând cont de condiţiile economiei româneşti. Nu avem instrument direct de a da dispoziţii băncilor, dar putem avea instrumente alternative prin care, la un moment dat, să concepem o politică fiscală prin care băncile pot suferi dacă nu sunt solidare cu efortul pe care Guvernul îl face, şi românii la fel, de a depăşi această perioadă de criză. Ştiţi la ce mă refer, celebrul Robin Hood. Dar nu vreau să mai dau detalii acum pentru că sper să nu fie cazul".

Primul-ministru a precizat că, odată ce rezerva valutară a Băncii Naţionale a crescut în urma împrumutului de la Fondul Monetar Internaţional şi rezervele minime obligatorii au fost diminuate, vor fi "inevitabil" mai mulţi bani pe piaţă.

Boc a mai declarat, recent, că Guvernul ar putea lua măsura supraimpozitării profitului dacă bancile comerciale din România nu vor res­pecta înţelegerea iniţială cu statul român şi îşi vor retrage liniile de finanţare.

"Dacă băncile străine, prin reprezentanţele lor în România, nu vor înţelege că au obţinut profituri extrem de importante în România în vremuri foarte bune, iar acum când vremurile sunt dificile vor arunca povara crizei numai pe umerii româ­nilor şi să-şi retragă banii la băncile din străinătate, atunci avem posibilitatea de a aplica măsuri precum acea taxă "Robin Hood", de supraimpozitare a profiturilor", spunea premierul.

Domnia sa a precizat, atunci, că nu are deocamdată semnale că băncile intenţionează să retragă liniile de finanţare ca urmare a diminuării rezervelor minime obligatorii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Asta nu este prost, e din neamul lui Mitica! Adica sec la cap si cretin pana-n varful degetului din opinca!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb