Fostul şef al cybersecurităţii SUA a fost numit în fruntea Icann

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 29 iunie 2009

Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), entitatea care gestionează traficul pe Internet, are începând de vineri un nou preşedinte în persoana lui Rod Beckstrom, fost director al National Cybersecurity Center (NSCS) din SUA, informează AFP.

"Alegerea acestui candidat, graţie contactelor sale privilegiate cu administraţia americană, este probabil un mijloc de a avea negocieri mai strânse cu SUA", a declarat pentru AFP, Stéphane Van Gelder, directorul general al Indom, companie franceză specializată în înregistrarea numelor de domeniu.

ICANN, o companie non-profit cu sediul la Marina del Ray, California, a fost creată în anul 1998 pentru a superviza serverele care gestionează bazele de date şi domeniile de Internet. Competenţa Icann este mondială, iar deciziile sale se aplică tuturor statelor, chiar dacă prin contract Icann este o societate de drept înregistrată în statul California şi controlată de guvernul american.

Acordul care oferă Departamentului american al Comerţului controlul asupra Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) expiră la data de 30 septembrie. Recent, Comisia Europeană a reafirmat necesitatea ca în viitor guvernanţa Internetului să reflecte natura sa globală. Internetul are 1,5 miliarde utilizatori, dintre care 300 de milioane din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Rod Beckstrom, care îl va înlocui pe Paul Twomey, va trebui printre altele să ducă la sfârşit reforma anunţată în urmă cu un an de Icann, referitor la crearea de noi extensii. Până în prezent există doar 250 de extensii precum .net sau .com. Conform proiectului de reformă, toată lumea va putea să-şi creeze, respectând însă anumite condiţii financiare, propria sa extensie, de exemplu .paris, .eco, .basket-ball, .food.

Săptămâna aceasta la reuniunea Icann de la Sydney a fost anunţat calendarul următorilor paşi: debutul candidaturilor în primăvara lui 2010 în vederea acordării de noi extensii înainte de sfârşitul anului următor. Icann se aşteaptă să primească între 400 şi 500 de cereri. Noile extensii care ar putea fi acordate cel mai rapid, deoarece sunt suspuse celor mai puţine polemici, sunt cele solicitate de Rusia şi China, care cer extensii în caractere chirilice şi ideograme.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb