COMPLETAREA ORDINII DE ZI A ADUNĂRII GENERALE DE BILANŢ, CERUTĂ DE ACŢIONARI Frăţilă vrea dividend dublu de la SIF Transilvania

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 martie 2015

Frăţilă vrea dividend dublu de la SIF Transilvania

Program de răscumpărare de 5% şi modificarea remuneraţiilor conducerii, alte solicitări ale fostului arbitru

ASF a obligat SIF3 să informeze acţionarii privind anularea, în instanţă, a revocării lui Frăţilă din funcţia de membru în Consiliul de Supraveghere

----------

Actualizare 09:49 SIF3 Transilvania a completat convocatorul AGA conform cererilor lui Frăţilă şi a ASF

---------

Constantin Frăţilă doreşte ca SIF3 Transilvania să distribuie integral profitul de anul trecut, însemnând un dividend de 0,024 lei/acţiune, dublu faţă de propunerea conducerii (0,0125 lei/unitate), potrivit unei cereri de completare a convocatorului Adunării Generale a Acţionarilor din 29 aprilie.

De asemenea, Frăţilă, care controlează aproximativ 5% din acţiunile SIF3, a propus ca societatea să deruleze un program de răscumpărări de maxim 5% din capitalul social.

Acţionarii au deja pe ordinea de zi aprobarea unui program de răscumpărare de acţiuni pentru fidelizarea angajaţilor şi conducerii, reprezentând până la 1% din capitalul social al societăţii de investiţii.

Acţionarul precizează că trebuie exclusă varianta de recompensare a membrilor organelor de supraveghere, conducere şi salariaţilor cu acţiunile răscumpărate, deoarece activitatea din 2014 a condus la micşorarea activului net, reducerea drastică a profitului societăţii.

Solicitarea lui Frăţilă mai cuprinde modificarea remuneraţiilor conducerii, în actul constitutiv (vezi insert), dar şi aprobarea pornirii acţiunii în răspundere faţă de membrii directoratului şi a realizării unui profit de 150 milioane de lei, în 2015.

Constantin Frăţilă menţionează că profitul de 189,6 milioane lei, din 2013, a fost utilizat pentru majorarea capitalului şi distribuirea de acţiuni gratuite, continuând: "Deşi a dispus de fondurile necesare, în exerciţiul financiar 2014 a fost obţinut un profit net situat la nivelul a 28,9% din profitul net al exerciţiului financiar 2013, ceea ce poate însemna că fondurile care au fost lăsate la dispoziţia conducerii SIF Transilvania au fost utilizate ineficient".

Pe lângă cererea de completare a convocatorului AGA, Constantin Frăţilă a solicitat auditorului companiei să realizeze un raport suplimentar, care să identifice şi să analizeze operaţiunile de gestiune a SIF Transilvania, şi să furnizeze informaţii legate de cuantumul dividendelor neplătite către acţionari în ultimii 10 ani, repartizarea pe destinaţii a acestor sume, precum şi dividendele prescrise, dar şi legate de relaţia de colaborare între SIF Transilvania şi brokerul "Actinvest".

Convocatorul trebuie completat, la cererea ASF

Pe lângă solicitarea transmisă de Constantin Frăţilă, o obligaţie de completare a convocatorului Adunării Generale a venit din partea ASF.

La începutul anului, Curtea de Apel Braşov a respins cererea SIF Transilvania de suspendarea provizorie a sentinţei Tribunalului Braşov, care a dispus suspendarea deciziei acţionarilor SIF3 din august, prin care fusese revocat din funcţia de membru în Consiliul de Supraveghere acţionarul Constantin Frăţilă.

Directoratul SIF Transilvania trebuie să pună pe ordinea de zi a AGA de bilanţ informarea acţionarilor cu privire la problematica referitoare la deciziile instanţelor.

Mihai Fercală, preşedintele executiv al SIF3, nu a răspuns, ieri, pentru a comenta cererile lui Frăţilă.

La începutul anului, domnia sa ne-a spus că Frăţilă nu mai poate reveni în Consiliul de Supraveghere, pentru că postul nu mai este vacant.

În schimb, Constantin Frăţilă a solicitat Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) să ia act că deţine, în continuare, calitatea de membru în Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania, în urma hotărârii Tribunalului.

Cei doi se află în conflict deschis, încă de anul trecut. Scandalul s-a iscat după ce fostul arbitru de fotbal şi-a dat demisia din funcţia de administrator şi preşedinte al CA de la COMCM, deoarece, conform noului regulament de funcţionare al SIF Transilvania, domnia sa nu poate avea funcţii executive sau să fie membru în consiliile companiilor din portofoliul SIF3.

Propunerile lui Constantin Frăţilă pentru remuneraţiile conducerii

- pentru membrii Consiliului de Supraveghere - la nivelul a două salarii medii brute pe societate;

- pentru vicepreşedintele CS - la nivelul a 2,5 salarii medii brute pe societate;

- pentru preşedintele CS - la 3 salarii medii brute pe societate;

- pentru preşedintele Directoratului - la 5 salarii medii brute pe societate;

- pentru ceilalţi membri ai Directoratului - la 3 salarii medii brute pe societate.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Fratila are dreptate si lupta pentru actionari, pe cand conducerea SIF3 in FRUNTE cu FERCALA LUPTA pentru buzunarul propriu.

    1. Fratila, ca si Fercala ,are interes ,nu ca-i pasa de micii actionari .Daca te prinde ca actionar undeva[ vezi SCUT] ,devine dulau,te face .

      este ligic ca noi trebuie sa primim dividend iar FERCALA salariu si nhu salariu nesimtit de 850 mil lei pe luna si acum mai vrea si fidelizare de 1,5 mil euro ?????? CE TAMPITI NE CREDE !

      este ligic ca noi trebuie sa primim dividend iar FERCALA salariu si nhu salariu nesimtit de 850 mil lei pe luna si acum mai vrea si fidelizare de 1,5 mil euro ?????? CE TAMPITI NE CREDE !

      Teoria securistilor, noi vb de dividend si tu de FRATILA si rasdaq, deci asa cum zice unul pe aici esti un manipulator de opinie. VREI SAU NU UN DIVBDENT MAI AMRE ? VREI SAU NU CA FERCALA SA NU MAI FURE PT EL SI ACOLITII LUI 1% DIN SIF PE BANII NOSTRI ? Asta e problema adevarata

      ASF, obligati SIF3 , sa puna ,materialele prezentate pt completarea ordinei de zi , asa cum e normal asa cum si-au pus ei trebuie sa posteze si materialele justificative a " GRUPULUI FRATILE " asa cum le place GRUPULUI DE SECURISI SI COMUNISTI CARE CONDUC SIF 3

      Important este ca materialele justificative completarilor ordinei de zi sa fie postate pe site-ul SIF3 asa cum au fost ele emise de catre INSTANTE sau in cazul actionarului asa cum au fost transmise de GRUPUL FRATILA. Nu interpretarile lui FERCALA

      adică frățilă cu frati-su fercală...

      unu ar răscumpăra 5% ălalalt 1% din acțiuni, să și le vâre la teșcherea!

      păi să le stea în gât, de-a curmezișul!!! 

    Ce este foarte interesant,ca in fiecare an,exceptand pe cel in care dl.Fratila a fost numit membru CS,avem aceleasi discutii,aceleasi cereri,etc insa nu se schimba nimic niciodata,oare chiar aceasta este pozitia actionarilor ? In rest,vorba din batrani e valabila si aici : ” Hotul striga hotul ”

    1. Cititi in revista PIATA DE CAPITAL, care are pagina de Facebook cu titlul piata de capital pentru avedea materialee in integritate dar mai ales motivarile pentru cele propuse de FRATILA

    Interesant cati oameni loiali mai am , sau sunteti cei platiti sa postati pentru mine ? pentru ca altfel trebuie sa fi tampit sa nu vrei dividend mai mare si sa nu-mi ramana mie moca 1%, ci asas cum a zis Fratila rascumpararea a 5% pt cosolidarea pretului actiunii.Inseamna ca multi postaci am hranit de-a lungul timluilui

    1. DA DAC VA ZIC EU CATE STIU DESPRE fercala ?

      dacă ți-e jenă pe forum, încearcă la procurori - deneiști, diicoți sau ce-or fi...

      mai scăpăm dracului de niscai păduchi 

    Pai cum postul lui FRATILA nu mai este vacant daca acum tocmai se organizeaza alegeri pe postul lui ? FERCALA ori esti dus cu capul ori ne crezi prosti, pe ce post organizezi alegeri ca tu singur ai declarant ca postul nu mai e liber. COMUNISTOID IMPUTIT CE ESTI !

    Mi se pare de bun simt si logic ca atat salariatii cat si conducerea sa nu mai fie recompensati in conditiile in care de ceva vreme societatea nu face altceva decat sa vanda din active..cat despre locul in Consiliul de Supraveghere...cum se poate ca intr-o tara care se vrea democratica si aliniata la standardele Uniunii sa nu se respecte legea? Din moment ce Tribunalul a dat o hotarare cum este posibil ca aceasta sa nu fie respectata de catre cei care trebuie sa o puna in practica? Lui Fercala si celor din conducerea ASF care inchid ochii la golaniile lui, ba mai mult, prin unele decizii ii perpetueaza aberatiile, chiar nu le este teama de justitia romana?!? Acest om chiar se crede nemuritor? I-a dat mama lui SIF-ul si i-a zis ca e jucaria lui si poate sa faca ce vrea cu ea? Este inadmisibil ca nimeni nu se sesizeaza cu privire la toate neregulile si traim in continuare dupa zicala "cainii latra, ursul merge"..

    1. scoaseră dividend de 1 (UN) BAN!

      UNUL BAGA MANA MAI MULT DECAT ALTUL SI DEVINE GELOS K NU PUNE SI EL MANA ACOLO UNDE TREBUIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!DE AIA TRAIM AN ROMANIA ASTA ,MAI LUATI SI CE A MAI RAMAS DIN EA.FELICITARI PTR ASA ZISA LUPTA.HA HA HA

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb