Componenţa Comisiei de control al SRI, aprobată de plenul reunit

Ziarul BURSA #Politică / 17 ianuarie 2017

Adrian Ţuţuianu - preşedintele Comisiei de control al SRI

Înfiinţarea Comisiei de control al SIE, amânată

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat, marţi, componenţa Comisiei de control al SRI, care îl va avea ca preşedinte pe Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte va fi Marian Gheorghe Cupşa (ALDE), iar secretar Verestoy Attila (UDMR).

Adrian Ţuţuianu a fost numit preşedinte al Comisiei de control al SRI cu 366 de voturi "pentru" şi 2 "împotrivă", potrivit News.ro.

PSD i-a propus în Comisia de control al SRI pe Adrian Ţuţuianu, Doina Fedorovici, Radu Babuş şi Gabriel Nasra.

Propunerile PNL au fost Cezar Preda şi Chirteş Ioan Cristian, în timp ce USR l-a nominalizat pe Manuel Costescu.

De asemenea, ALDE l-a propus pe Marian Gheorghe Cupşa şi UDMR pe Verestoy Attila.

Deputaţii şi senatorii au votat secret cu buletine de vot.

Turcan, despre o posibilă anchetă parlamentară asupra SRI: "Parlamentul nu trebuie să intre în jocul politicianist"

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, luni, cu referire la o posibilă anchetare de către Legislativ a situaţiei din Serviciul Român de Informaţii, că Parlamentul nu trebuie să intre în jocul politicianist al celor care deţin majoritatea parlamentară.

"Cred că este total inoportun ca Parlamentul să devină dintr-o instituţie care legiferează şi reprezintă cetăţenii o instituţie care intră în jocul politicianist al celor care deţin în momentul de faţă majoritatea parlamentară. Şi în privinţa deficitului de la buget de anul trecut, şi în privinţa acestei comisii de anchetă, Parlamentul este folosit pur şi simplu ca instrument de răzbunare în conivenţa Ghiţă-Dragnea, în conivenţa Ghiţă-Băsescu şi nu cred că acesta este rolul nostru, rolul nostru este să servim cetăţenii", a declarat Raluca Turcan.

Ea a precizat că în momentul de faţă sunt mai multe anchete în desfăşurare în ceea ce priveşte situaţia din SRI şi că există instituţii care pot să intervină dacă au existat abuzuri, precum CSM şi Inspecţia Judiciară.

Raluca Turcan s-a arătat deranjată de posibilitatea ca PNL să nu mai primească şefia comisiei parlamentare de control al SIE aşa cum, susţine ea, s-a convenit iniţial prin protocol asumat de toate partidele parlamentare.

"Dragnea a transmis că doreşte să ia totul. Cu ce drept într-o democraţie de tip feudal poţi să iei toate instituţiile şi să domini totul? Ar fi regretabil. S-ar comporta exact ca o armată roşie care vine şi cucereşte Parlamentul. Cred că ar fi corect ca PNL, care este al doilea partid ca mărime în Parlament să deţină preşedinţia unei comisii speciale (...) Dacă PSD s-a schimbat şi pe principiul câştigătorul ia totul atunci vom reacţiona ca atare", a mai spus Turcan.

Plenul reunit al celor două Camere a decis, luni, amânarea înfiinţării Comisiei pentru controlul SIE, la propunerea liderului deputaţilor PSD, Eugen Nicolicea, pe motiv că au fost propuşi ca membri doar deputaţi, fiind nevoie şi de senatori, astfel încât negocierile vor continua.

"În Comisia SIE trebuie să facă parte trei deputaţi şi doi senatori şi toată lumea a propus doar de la Camera Deputaţilor, ceea ce face imposibil să discutăm", a spus Nicolicea, cerând amânarea discuţiilor pentru a continua negocierile între liderii de grup.

Comisia specială a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului de Informaţii Externe se va constitui în urma unui plen comun viitor.

PNL a votat împotriva amânării, însă propunerea a trecut cu 294 de voturi "pentru".

Plenul reunit a amânat şi înfiinţarea Comisiei parlamentară a revoluţionarilor din Decembrie 1989, pentru a fi discutată la finalul înfiinţării restului comisiilor permanente.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb