COMUNICAT DE PRESĂ Anunţ de începere a implementării proiectului "Dotarea unităţilor sanitare aflate în subordinea Consiliului Judeţean Prahova cu infrastructură medicală de tip spital modular şi echipamente medicale"

Comunicate de presă / 25 martie 2022

Anunţ de începere a implementării proiectului "Dotarea unităţilor sanitare aflate în subordinea Consiliului Judeţean Prahova cu infrastructură medicală de tip spital modular şi echipamente medicale"

Consiliul Judeţean Prahova implementează proiectul "Dotarea unităţilor sanitare aflate în subordinea Consiliului Judeţean Prahova cu infrastructură medicală de tip spital modular şi echipamente medicale", cod SMIS 2014+ 148146, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 9.1 Creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

Proiectul este derulat de CONSILIUL JUDEŢEAN PRAHOVA, în calitate de Beneficiar al finanţării şi MINISTERUL INVESTIŢIILOR ŞI PROIECTELOR EUROPENE în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Obiectivul general al proiectului

Obiectivul general al proiectului este creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în judeţul Prahova prin construcţia şi dotarea unui spital modular mobil în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Secţia Pneumologie.

Obiectivul proiectului contribuie la consolidarea capacităţii de reacţie la criza de sănătate publică cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2 în judeţul Prahova prin investiţiile direcţionate către crearea unei capacităţi suplimentare de preluare, triaj, îngrijire şi tratament a cazurilor de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, cu 32 de paturi, din care 12 de tip ATI.

Obiectivul general al proiectului este în acord cu prevederile Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, cu cele ale Strategiei Naţionale de Prevenire a Situaţiilor de Urgenţă (Hotărârea de Guvern nr. 762/2008,) precum şi cu cele ale Strategiei Naţionale de Sănătate 2014-2020, având implicaţii şi valenţe de natură economică, socială şi de mediu, urmărind protecţia populaţiei şi a comunităţilor umane în cazul situaţiilor de urgenţă, prin asigurarea de servicii medicale de urgenţă tuturor, echilibrate teritorial.

Proiectul contribuie la indicatorul de rezultat POIM 2S132 - Capacitate adecvată de îngrijire şi tratament a cazurilor de infecţie cu virusul SARS-CoV-2/ de gestionare a crizei sanitare prin construcţia şi dotarea unui spital modular mobil în curtea Spitalului de Urgenţă Ploieşti.

Obiectivul specific al proiectului

1. OS 1- Construcţia şi dotarea unui spital modular în curtea Spitalului de Urgenţă Ploieşti, locaţia Obor, cu o capacitate de 32 de paturi pentru preluarea, triajul, îngrijirea şi tratamentul cazurilor de infecţie cu virusul SARS-CoV-2.

Obiectivul contribuie la realizarea indicatorului de rezultat POIM 2S132, indicatorului de realizare imediata 2S131 şi a indicatorilor suplimentari.

Rezultate aşteptate

Creşterea capacităţii de reacţie adecvată a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti în gestionarea crizei COVID-19 prin cele 32 paturi ale spitalului modular, care vor conduce la o creştere cu aproximativ 76% faţă de capacitatea actuală a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti care dispune în prezent de 30 paturi de terapie intensivă.

Valoarea totală a proiectului este de 14.628.837,93 lei, iar valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 14.567.203,04 lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 15 de luni. Data de începere a proiectului este 01.04.2021, iar data finalizării acestuia este 30.06.2022.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 - 2020.

Date de contact

Consiliul Judeţean Prahova, muncipiul Ploieşti, Blv. Republicii nr. 2-4, tel: 0244-514545, fax: 0244-596669, e-mail: cons_jud@cjph.ro; proiecte@cjph.ro

Florentin Ilie, manager de proiect: florin.ilie@cjph.ro

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb