COMUNICAT DE PRESĂ CAFR organizeză vineri al V-lea Congres al Profesiei de Auditor financiar

Comunicate de presă / 1 noiembrie 2017

CAFR organizeză vineri al V-lea Congres al Profesiei de Auditor financiar

Un număr de 300 de auditori financiari şi experţi în domeniu din ţara noastră şi din străinătate vin la Bucureşti vinerea aceasta (Hotel Radisson Blu) pentru a se reuni la al V-lea Congres al Profesiei de Auditor Financiar din ţara noastră, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Conform sursei, cu această ocazie va fi marcată şi sărbătorită şi Ziua Naţională a Auditorului Financiar. De asemenea, vor participa la eveniment reprezentanţi ai autorităţilor de reglementare, ai mediului de afaceri, precum şi ai mediului academic.

În comunicat se precizează: "Tema acestei ediţii a Congresului organizat de Camera Auditorilor Financiari din ţara noastră este ,,Profesia de audit - experienţe prezente, necesităţi şi provocări'' în contextul Directivei Europene 56/2014, transpusă în România prin Legea 162/15 iulie 2017 şi care reglementează activitatea de audit statutar în România".

Preşedintele CAFR a declarat: ,,Organizăm Congresul CAFR într-un moment cheie pentru profesia de auditor financiar nu numai la nivel naţional, profesie care se află în acest moment la o răscruce'' afirmă dr. Ciprian Teodor Mihăilescu - Preşedintele Camerei Auditorilor Financiari din România. ,,Avem în faţă atât oportunităţi cât şi provocări. Oportunităţile pentru auditorii financiari români derivă din faptul că vor putea contribui, prin experienţa lor, la întărirea guvernanţei corporative a entităţilor care sunt supuse auditului statutar, făcându-le mai performante şi ajutându-le să se integreze mai bine în economia României''.

,,Mi-aş dori ca acest Congres să reprezinte un cadru de întâlnire între profesioniştii auditori financiari, mediul de afaceri şi reprezentanţii instituţiilor pentru a împărtăşi din experienţă şi pentru a creşte încrederea şi calitatea în activitatea de audit financiar'' susţine la rândul său prim-vicepreşedintele CAFR, Gheorghe Ialomiţianu, fost ministru de finanţe.

Ialomiţianu a adăugat: ,,Toată lumea trebuie să înţeleagă că auditorul financiar este ca un medic. Atunci când îţi dă un sfat nu are un interes economic în entitatea pe care o gestionează. El îşi face treaba şi o face cu bună credinţă şi îşi doreşte ca entitatea să fie mai profitabilă şi mai sigură pe pieţele financiare''.

Potrivit sursei citate, congresul va găzdui şi ateliere profesionale cu teme de strictă actualitate: integritatea şi independenţa auditorilor, auditul statutar în ţara noastră - experienţe şi aşteptări, riscul de audit şi raportarea financiară şi auditul întreprinderilor mici şi mijlocii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb