COMUNICAT Privind hotărârile instanţelor judecătoreşti în care este implicată S.I.F. Transilvania


Piaţa de Capital / 8 mai 2020

Privind hotărârile instanţelor judecătoreşti în care este implicată S.I.F. Transilvania

În completarea Rapoartelor curente privind litigiile în care este implicată S.I.F. Transilvania, în vederea unei complete şi corecte informări, aducem la cunoştinţa acţionarilor, investitorilor şi Autorităţii de Supraveghere Financiară soluţiile instanţelor de judecată pronunţate, conform portalului instanţelor de judecată, în data de 6 mai 2020, respectiv:

1. În cadrul Dosarului nr. 511/62/2020 înregistrat pe rolul Tribunalului Braşov a fost pronunţată Sentinţa civilă nr. 322/06.05.2020, prin care instanţa a dispus următoarele:

"Respinge ca inadmisibilă cererea pârâtei S.I.F. Transilvania, de achiesare la pretenţii, întemeiată pe art. 464 C.p.c.

Admite cererea de emitere a Ordonanţei Preşedinţiale formulată de reclamanţii SZABO ŞTEFAN, CARAPITI DUMITRU şi LUŢAC GHEORGHE în contradictoriu cu pârâta Societatea de Investiţii Financiare Transilvania SA. Suspendă executarea Hotărârilor nr. 1, nr. 2 şi nr. 3 din 03.02.2020 ale Consiliului de Supraveghere C.S. al S.I.F. Transilvania, până la soluţionarea definitivă a cererii de chemare în judecată având ca obiect de fond, anularea celor trei hotărâri.

Respinge cererile de intervenţie formulate de intervenientul Moldovan Marius Adrian şi de intervenientul Frăţilă Constantin.

Obligă pârâta să achite reclamanţilor 20 lei cheltuieli de judecată - taxa judiciară.

Cu apel în 5 zile de la pronunţare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Braşov."

Prin pretinsele Hotărâri ale Consiliului de Supraveghere din 03.02.2020 s-a aprobat un nou Regulament de organizare şi funcţionare al Consiliului de Supraveghere (Hotărârea nr. 1), modificarea componenţei Secretariatului Consiliului de Supraveghere (Hotărârea nr. 2) şi au fost aduse modificări componenţei Comitetelor Consultative ale Consiliului de Supraveghere (Hotărârea nr. 3).

Dorim să subliniem faptul că toate pretinsele Hotărâri ale Consiliului de Supraveghere adoptate ulterior, atacate cu acţiuni în instanţele de judecată, au fost adoptate în şedinţe organizate conform Regulamentului C.S. ilegal adoptat în data de 03.02.2020, aspect ce conduce la nelegalitatea tuturor actelor ulterioare emise în şedinţele paralele ale Consiliul de Supraveghere organizate în baza Regulamentului C.S. din 03.02.2020, suspendat prin hotărârea instanţei din acest dosar.

2. În cadrul Dosarului nr. 1104/62/2020 înregistrat pe rolul Tribunalului Braşov a fost pronunţată Sentinţa civilă nr. 319/06.05.2020, prin care instanţa a dispus următoarele:

"Respinge cererile de chemare în judecată, având ca obiect "ordonanţă preşedinţială" formulată de reclamanţii Szabo Ştefan, Carapiti Dumitru, Luţac Gheorghe, Fercală Mihai, Stan Iulian şi Szitas Stefan în contradictoriu cu pârâţii Frăţilă Constantin, Andănuţ Crinel-Valer, Moldovan Marius Adrian şi Petria Nicolae, în dosarul pendinte şi dosarul conex nr. 1105/62/2020.

Admite excepţia lipsei calităţii de reprezentant a semnatarilor cererilor de intervenţie şi în consecinţă: Anulează cererile de intervenţie în interes propriu formulate de Societatea de Investiţii Financiare Transilvania S.A. în dosarul pendinte şi dosarul conex nr. 1105/62/2020.

Obligă reclamanţii să plătească pârâţilor Moldovan Marius Adrian şi Adănuţ Crinel Valer suma de 3570 lei, respectiv câte 1785 lei pentru fiecare, reprezentând cheltuieli de judecată.

Cu drept de apel în 5 zile de la pronunţare, ce se va depune la Tribunalul Braşov."

Prin pretinsa Hotărâre a Consiliului de Supraveghere din 04.04.2020, cu încălcarea procedurii de organizare şi funcţionare a Consiliului de Supraveghere, a fost desemnat un nou Directorat al S.I.F. Transilvania format din domnii Marius Adrian Modovan, Radu Claudiu Rosca şi Gib Tony Cristian Raduta.

Sentinţa Tribunalului nu este definitivă.

3. În cadrul Dosarului nr. 1003/62/2020 înregistrat pe rolul Curţii de Apel Braşov a fost pronunţată Decizia civilă nr. 291/06.05.2020, prin care instanţa a dispus următoarele:

"Respinge excepţia lipsei calităţii de reprezentaţi ai apelantei reclamante S.I.F. TRANSILVANIA S.A. a numiţilor FERCALĂ MIHAI şi STAN IULIAN, invocată de intimatul-pârât FRĂŢILĂ CONSTANTIN şi de intervenienţii accesorii ANDANUT CRINEL VALER, MOLDOVAN MARIUS - ADRIAN şi PETRIA NICOLAE.

Admite cererile de intervenţie în interesul intimatului pârât formulate de intervenienţii accesorii ANDANUT CRINEL VALER, MOLDOVAN MARIUS - ADRIAN şi PETRIA NICOLAE.

Respinge apelul declarat de apelanta reclamantă S.I.F. TRANSILVANIA S.A. împotriva sentinţei civile nr. 301/01.04.2020 a Tribunalului Braşov. Respinge cererea intervenientului accesoriu MOLDOVAN MARIUS - ADRIAN de acordare a cheltuielilor de judecată.

Definitivă."

În cadrul acestui dosar, datorită stării de incompatibilitate cu funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere a d-lui Constantin Frăţilă, s-a solicitat, pe calea ordonanţei preşedenţiale, suspendarea dreptului d-lui Constantin Frăţilă de a participa şi vota în cadrul şedinţelor Consiliului de Supraveghere.

Din compararea conţinutului Rapoartelor curente nr. 10 şi 11 din 06.05.2020 disponibile la simbolul SIF3 pe site-ul B.V.B. observăm încercarea semnatarilor acestor documente de a dezinforma acţionarii, investitorii şi Autoritatea de Supraveghere Financiară.

În cadrul Raportului curent nr. 10/06.05.2020 semnatarii acestui document fac unele comentarii personale pe marginea reprezentanţilor legali ai S.I.F. Transilvania, derivate din lecturarea dispozitivului Sentinţei nr. 319/06.05.2020 - hotărâre nedefinitivă.

Din informarea prezentată în cadrul Raportului curent nr. 11/06.05.2020 omit dispoziţia Curţii de Apel Braşov referitoare la respingerea excepţiei lipsei calităţii de reprezentaţi ai apelantei reclamante S.I.F. TRANSILVANIA S.A. a numiţilor FERCALĂ MIHAI şi STAN IULIAN, invocată de intimatul-pârât FRĂŢILĂ CONSTANTIN şi de intervenienţii accesorii ANDANUT CRINEL VALER, MOLDOVAN MARIUS - ADRIAN şi PETRIA NICOLAE, omisiune motivată de faptul că această dispoziţie este în defavoarea acestora derivată dintr-o hotărâre definitivă!

Astfel, supunem atenţiei faptul că sunt pronunţate două hotărâri cu dispoziţii contrare referitoare la calitatea de reprezentant legal al S.I.F. Transilvania, respectiv Sentinţa nr. 319/2020 a Tribunalului Braşov şi Decizia nr. 291/2020 a Curţi de Apel Braşov.

Faţă de forţa juridică a celor două hotărâri judecătoreşti, prevalează dispoziţiile Deciziei civile nr. 291/06.05.2020 a Curţii de Apel Braşov, motivat de faptul că această hotărâre are caracter DEFINITIV.

Afirmaţia referitoare la prevalenţa Deciziei nr. 291/2020 este subliniată şi din faptul că semnatarii Raportului curent nr. 11/06.05.2020, cu rea credinţă, au omis prezentarea acestei infomaţii în respectivul document în vederea dezinformării investitorilor şi acţionarilor prin neprezentarea dispoziţiilor instanţei ce nu le sunt favorabile.

4. Erată

În Comunicatul S.I.F. Transilvania din data de 05.05.2020, intitulat "Clarificări privind A.G.O.A. din data de 28.04.2020 si privind actul de administrare al S.I.F. Transilvania",

paragraful de mai jos se va citi:

"O astfel de speţă, privind interpretarea voturilor "abţinere" a fost clarificată de Curtea de Apel Alba Iulia, în dosarul nr. 1877/85/2016".

Mihai Fercală

Preşedinte Executiv/Director General

Stefan Szitas

Membru al Directoratului/Director

Ofiţer de conformitate

Marcus Valeriu Marin

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Fercala se incurca in minciuni, reclamatii si procese

    Si asta dintr un motiv simplu

    Nu mai are ce administra  

    1. În loc sa va certați toată ziua, mai bine administrați corect fondul nu e posibil ca după atâtea ani dividendele sa fie atât de mici.

      E corect administart de fercala ...de el si pentru el cu neamurile lui

      Hai mai rasfirati băieți.Mai veniti si cu altceva concret in afara de limbajul specific.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb