Comunicaţiile, afectate de exploziile solare

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 8 septembrie 2017

Comunicaţiile, afectate de exploziile solare

Efectele exploziilor solare se fac resimţite, din nou, pe suprafaţa Terrei. În urmă cu nouă ani oamenii de ştiinţă trăgeau un semnal de alarmă în legătură cu acest fenomen. Două explozii solare de mare intensitate au avut loc în această săptămână, a doua fiind cea mai puternică înregistrată de la începutul acestui ciclu de activitate a soarelui, care a debutat în 2008, informează NASA. Ciclurile solare durează, în medie, unsprezece ani.

Aceste jeturi de radiaţii, detectate şi filmate de sonda "Solar Dynamics Observatory" a Agenţiei Spaţiale Americane, au perturbat comunicaţiile radio de înaltă frecvenţă pe suprafaţa Terrei orientate către soare, precum şi comunicaţiile cu frecvenţă joasă utilizate pentru navigaţie. Astfel de fenomene pot afecta de asemenea sitemele navigaţie GPS şi reţelele de distribuţie electrică. Potrivit celor de la NASA, citaţi de Agerpres, erupţiile solare afectează toate straturile atmosferei solare (fotosfera, coroana şi cromosfera), încălzind plasma cu zeci de milioane de grade Kelvin şi aruncând în spaţiu electroni, protoni şi ioni grei cu viteze apropiate de cea a luminii. Aceste erupţii sunt deseori asociate cu furtunile magnetice solare, denumite şi ejecţii de masă coronală. Cea mai puternică explozie solară detectată până acum a avut loc în 2003 fiind clasificată la clasa X28.

În 2010 a fost lansată o ipoteză îngrijorătoare legată de aceste explozii solare. Astfel, doctorul Richard Fisher, director al diviziei de heliofizică din cadrul NASA, estima că pământul va fi lovit de radiaţii magnetice care vor atinge un nivel fără precedent. Reţelele electrice s-ar putea supraîncălzi, transportul aerian va fi perturbat iar dispozitivele şi aparatura electronică, cele de navigare şi sateliţii majori s-ar putea opri din funcţionare. Sistemul bancar ar fi pus la pământ instantaneu iar comunicaţiile ar dispărea şi ele. "Ştim că se apropie, dar nu ştim cât de rău va fi. Aceasta va perturba dispozitive de comunicare, cum ar fi sateliţi şi navigarea auto, transportul aerian, sistemul bancar, calculatoarele noastre, tot ceea ce este electronic. Furtuna va provoca probleme majore în întreaga lume. Zone mari vor rămâne fără alimentare cu energie electrică, iar refacerea infrastructurii va reprezenta un obiectiv greu de realizat, întrucât acest lucru cere timp" a declarat doctorul Fisher, într-un interviu pentru The Daily Telegraph. Practic exista temerea că întreaga economie mondială va fi pusă pe butuci. Din fericire, până acum acest acest ciclu solar nu a afectat în mod dramatic activităţile umane, dar fenomenele vor fi urmărite în continuare de mediul ştiinţific.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb