ZIARUL BURSA

08 septembrie 2017
"Creşterea preţului energiei este în atenţia mea şi a premierului"

CONFERINTA "ENERGIA ÎN PRIZA" - EDITIA A V-A/TOMA PETCU, MINISTRUL ENERGIEI: "Creşterea preţului energiei este în atenţia mea şi a premierului"

EMILIA OLESCUCompanii / 8 septembrie 2017

Creşterile semnificative de preţ care au avut loc în acest an pe piaţa spot (PZU) a OPCOM se află în atenţia premierului şi a ministrului energiei Toma Petcu, după cum a precizat acesta din urmă. Oficialul a anunţat că o comisie a Parlamentului va derula o analiză în vederea identificării condiţiilor optime de funcţionare a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Obiectivul analizei este stabilirea oportunităţii modificării legislaţiei secundare în condiţiile actuale, a punctat domnul Petcu, arătând că, în urma analizei, se va putea decide reorganizarea autorităţii, astfel încât unele activităţi să fie preluate de Guvern: "Dacă ar fi să ne uităm la acţiunile pe care ANRE le-a luat sau nu le-a luat în ultima perioadă, poate este o problemă nu neapărat de o decizie a conducerii ANRE, ci poate este vorba de blocaje în punerea în aplicare sau există anumite lacune şi ar trebui să rezolvăm asta".

ÎN CONTEXTUL SCANDALULUI CU MINISTERUL ENERGIEI FP îşi scoate la vânzare participaţia la Hidroelectrica

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 8 septembrie 2017

Actualizare 13:29 Ministrul Energiei: "Este prematur să comentăm opţiunea avansată de FP în legătură cu participaţia pe care o deţine la Hidroelectrica"

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat că este "prematur să comentăm opţiunea avansată de Fondul Proprietatea (FP) în legătură cu participaţia pe care o deţine la Hidroelectrica".

Actualizare 12:00 Johan Meyer, despre motivele vanzării participaţiei: "Strategia preferată de Fond este listarea Hidroelectrica, iar cele două procese pot fi combinate în scopul maximizării valorii companiei pentru acţionarii noştri"

-------

Fondul Proprietatea (FP) analizează vânzarea participaţiei de 19,9% din Hidroelectrica, după cum reiese dintr-un raport transmis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti.

Ungurii români, în gură cu românii neunguri

A.S.Politică / 8 septembrie 2017

Relaţiile dintre Ungaria şi România s-au tensionat în ultima perioadă, mai multe evenimente, care au fost în atenţia mass-media şi pe reţelele de socializare, creând ostilitate şi scandal în ambele ţări.

PREMIERUL TUDOSE: "Pilonul II de pensii va fi opţional"

C.P.Bănci-Asigurări / 8 septembrie 2017

Actualizare 14:46 APAPR: "Asociaţia reiterează dorinţa de a reprezenta un partener de dialog instituţional în realizarea analizei imperios necesare luării celei mai bune decizii pentru viitorul celor 7 milioane de participanţi la Pilonul II de pensii"

Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) reiterează dorinţa de a reprezenta un partener de dialog instituţional în realizarea "analizei imperios necesare luării celei mai bune decizii pentru viitorul celor 7 milioane de participanţi la Pilonul II de pensii", potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

----

Pilonul II de pensii nu va fi desfiinţat, dar va deveni opţional, a declarat, ieri, premierul Mihai Tudose.

"Licitaţia de energie pentru consumatorii casnici riscă să fie suspendată din nou"

CONFERINTA "ENERGIA ÎN PRIZA" - EDITIA A V-A/VICTOR IONESCU, OPCOM: "Licitaţia de energie pentru consumatorii casnici riscă să fie suspendată din nou"

V.R.Companii / 8 septembrie 2017

Licitaţia pe Piaţa pentru Serviciul Universal de pe bursa de energie OPCOM, unde se derulează tranzacţii cu electricitate pentru consumatorii casnici, ar putea fi din nou suspendată - cum s-a întâmplat pentru trimestrul al treilea -, întrucât ofertele nu acoperă cererea la vârf de consum, a declarat Victor Ionescu, directorul general al OPCOM.

"Coordonarea politică a ANRE ne-ar aduce un infringement din partea UE"

CONFERINTA "ENERGIA ÎN PRIZA" - EDITIA A V-A/FLORIN TOBESCU, ANRE, ÎL ACUZĂ PE MINISTRUL ENERGIEI DE MANIPULARE "Coordonarea politică a ANRE ne-ar aduce un infringement din partea UE"

EMILIA OLESCUCompanii / 8 septembrie 2017

Afirmaţiile pe care ministrul energiei Toma Petcu le-a făcut în ultima perioadă cu privire la modul de funcţionare a sectorului reprezintă manipulare sau tentativă de manipulare, consideră Florin Tobescu, şef serviciu în cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

"Mai avem de realizat investiţii în valoare de un miliard de lei"

CONFERINTA "ENERGIA ÎN PRIZA" - EDITIA A V-A/CORINA POPESCU, TRANSELECTRICA: "Mai avem de realizat investiţii în valoare de un miliard de lei"

RAMONA RADUCompanii / 8 septembrie 2017

Structura de transport pentru energie din ţara noastră are nevoie de investiţii, a spus, ieri, Corina Popescu, preşedintele directoratului Transelectrica, menţionând: "Avem un plan (n.r. de investiţii) ambiţios, din care mai avem de realizat investiţii de peste un miliard de lei. Este o cifră ambiţioasă, dar realizabilă".

"Sperăm ca strategia energetică să ajute domeniul privat în stimularea investiţiilor"

CONFERINTA "ENERGIA ÎN PRIZA" - EDITIA A V-A/MIHAI DARIE, "NUCLEARELECTRICA": "Sperăm ca strategia energetică să ajute domeniul privat în stimularea investiţiilor"

V.R.Companii / 8 septembrie 2017

Investiţiile în domeniul energetic au nevoie de un cadru favorabil, care ar trebui creat prin noua strategie energetică naţională, este de părere domnul Mihai Darie, directorul financiar al "Nuclearelectrica", care a afirmat: "Sperăm ca strategia energetică naţională revizuită să fie, la finalizarea sa, mai mult decât o analiză diagnostic, să conţină un plan de implementare şi un plan de măsuri de sprijin, de modificări legislative care, practic, să ajute domeniul privat în principal în stimularea şi canalizarea investiţiilor".

"Consumatorul vrea servicii de calitate, la un preţ decent"

CONFERINTA "ENERGIA ÎN PRIZA" - EDITIA A V-A/GABRIEL DUMITRAŞCU, EXPERT ÎN ENERGIE "Consumatorul vrea servicii de calitate, la un preţ decent"

A.V.Companii / 8 septembrie 2017

Industria energetică face mult prea puţin pentru micii consumatori, respectiv pentru bunăstarea acestora, oferindu-le prea puţine elemente de certitudine legate de un viitor mai bun, consideră Gabriel Dumitraşcu, expert în Energie, care a menţionat: "Trebuie să ne trezim din iliuzie şi să îi determinăm pe decidenţi să abandoneze discursul de «Cântarea României».

"Sunt îngrijorat cu privire la resursele ţării noastre"

CONFERINTA "ENERGIA ÎN PRIZA" - EDITIA A V-A/CORNELIU BODEA, CENTRUL ROMÂN AL ENERGIEI: "Sunt îngrijorat cu privire la resursele ţării noastre"

RAMONA RADUCompanii / 8 septembrie 2017

Perspectivele pe care ţara noastră le are în sectorul energetic reprezintă un motiv de îngrijorare pentru specialişti. Domnul Corneliu Bodea, preşedintele Centrul Român al Energiei (CRE) şi CEO Adrem a menţionat, ieri: "Sunt îngrijorat cu privire la resursele ţării noastre. În urmă cu 10-15 ani, obişnuiam să subliniez importanţa resursei umane, a specialiştilor în energie.

Indienii de la Orbit Pharmaceuticals vor să intre pe piaţa noastră farmaceutică

PRIN CUMPĂRAREA FABRICII EUROPHARM Indienii de la Orbit Pharmaceuticals vor să intre pe piaţa noastră farmaceutică

OVIDIU VRÂNCEANUCompanii / 8 septembrie 2017

Grupul indian Orbit, cu activităţi în domeniul farmaceutic, dar şi în cercetare, inginerie şi construcţii, împreună cu antreprenorii braşoveni Nandor şi Sandor Santa, negociază preluarea fostei fabrici Europharm de la Braşov, susţin surse din piaţa de profil, după ce britanicii de la GlaxoSmithKline au pus lacătul pe producţia fabricii în decembrie 2015.

FAO: Recoltele-record de cereale au dus la scăderea preţurilor alimentelor, în august

FAO: Recoltele-record de cereale au dus la scăderea preţurilor alimentelor, în august

Internaţional / 8 septembrie 2017

Indicele preţurilor produselor alimentare la nivel mondial a scăzut uşor în august, comparativ cu iulie, după trei luni consecutive de creştere, în condiţiile în care perspectiva unor recolte consistente a dus la declinul preţurilor cerealelor, a anunţat, ieri, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), informează Reuters, potrivit Agerpres.

Licitaţii pentru numele noilor stadioane!

Licitaţii pentru numele noilor stadioane!

O.D.Sport / 8 septembrie 2017

Stadionul din Craiova este foarte aproape de inaugurare, dar are o problemă cu ...numele. Există deja o propunere ca în cazul acestei arene să se folosească modelul occidental, numele să fi cedat, contra cost şi pe un termen limitat, unei mari firme.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 8 Septembrie 2017

MACRO NEWSLETTER 8 Septembrie 2017

Internaţional / 8 septembrie 2017

Comenzile industriale noi din Germania şi-au temperat creşterea anuală în iulie 2017, până la 5%, de la 5,1% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare neaşteptate, de 0,7%, după un avans de 0,9% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo