Licitaţii pentru numele noilor stadioane!

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 8 septembrie 2017

Licitaţii pentru numele noilor stadioane!

Stadionul din Craiova este foarte aproape de inaugurare, dar are o problemă cu ...numele. Există deja o propunere ca în cazul acestei arene să se folosească modelul occidental, numele să fi cedat, contra cost şi pe un termen limitat, unei mari firme. Ar apărea o nouă sursă de venit, astfel încât investiţia să fie amortizată mai repede. Modelul poate fi aplicat şi la viitoarele stadioane din Târgu Jiu, Arad şi Târgovişte.

Actualul ministru al Muncii, fost primar al Craiovei, Olguţa Vasilescu propune organizarea unei licitaţii pentru atribuirea noului nume al stadionului: "Construcţia este aproape finalizată, numai că nu ştim când va fi primul meci, pentru că depinde de gazon. Nu s-a stabilit ce nume va purta noul stadion de fotbal din Craiova, este o decizie pe care trebuie să o ia primăria. Eu am spus că, dacă ar fi după mine, aş organiza o licitaţie pentru denumirea stadionului cu firmele mari, exact cum este în Occident. Cine vrea să dea denumirea acestui stadion, să plătească cheltuielile cu utilităţile. Ar fi un ajutor foarte mare şi pentru primărie, mai ales că numele de Oblemenco( n.r. numele fostei arene era "Ion Oblemenco") este înregistrat deja la OSIM de către familie".

Chiar dacă data inaugurării nu a fost încă stabilită, cel târziu la finalul lunii octombrie se va desfăşura şi primul meci pe noul stadion din Craiova. Săptămâna trecută Compania Naţională de Investiţii a anunţat finalizarea lucrărilor, a fost montat gazonul şi s-a testat instalaţia de nocturnă.

Complexul sportiv a costat 216.068.597 lei cu TVA inclus, include un stadion modern cu o capacitate de peste 30.000 de locuri şi care poate găzdui competiţii fotbalistice pentru preliminariile Campionatului Mondial, Campionatului European sau meciuri din Liga Campionilor, precum si competiţii pentru alte tipuri de sporturi: rugby, oină, hochei pe iarbă, minihochei sau fotbal american. Se vor putea organiza în incinta complexului sportiv şi concerte, târguri, expoziţii, evenimente culturale şi sociale. Complexul include şi spaţii de cazare pentru sportivi, spaţii comerciale şi parcări.

Înainte de inaugurarea oficială stadionul trebuie să treacă printr-o serie de teste, inclusiv legate de siguranţa spectatorilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb