COMUNITATEA DECLIC: Mii de plângeri împotriva jandarmilor trimise liderilor europeni

V.I.
Politică / 31 ianuarie 2019

Mii de plângeri împotriva jandarmilor trimise liderilor europeni

Peste 4.200 de persoane au trimis, prin e-mail, celor mai importanţi lideri ai UE, NATO şi ONU, prezenţi zilele acestea în România, plângeri împotriva jandarmilor, din cauza incidentelor violente din 10 august 2018, anunţă reprezentanţii comunităţii Declic.

Cetăţenii le solicită Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, Federica Mogherini, şi secretarului general adjunct al ONU, Jean-Pierre Lacroix, retragerea jandarmilor din misiunile externe.

"Jandarmii au încălcat ghidul de bune practici pentru forţele de ordine al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), care prevede că dispersarea unei manifestaţii este ultima soluţie a autorităţilor. La protestul din 10 august, jandarmii au intervenit în forţă, au folosit gaze lacrimogene, proiectile cu şrapnel şi tunuri cu apă, fără să ia în calcul că expun mii de oameni de toate vârstele, paşnici, inclusiv copii, bătrâni şi femei însărcinate care îşi exercitau dreptul democratic de a protesta", se arată în scrisoarea trimisă prin e-mail de peste 4.200 de români, la iniţiativa comunităţii Declic.

Scrisoarea comunităţii Declic a fost transmisă către liderii UE, NATO, ONU, OSCE şi Jandarmeria Europeană.

"Doamnă Mogherini, domnilor Lacroix şi Stoltenberg, jandarmii care vă protejează zilele acestea în România sunt aceiaşi care, în 10 august 2018, au lovit şi gazat fără menajamente femei însărcinate, copii şi bătrâni care îşi exercitau paşnic dreptul democratic de a protesta. Nu le permiteţi să aibă onoarea de a vă însoţi şi luaţi în calcul mesajul românilor care v-au scris şi vă solicită retragerea jandarmilor din misiunile nternaţionale de menţinere a păcii", a declarat Roxana Pencea Brădăţan, campaigner Declic.

Mesajele trimise prin e-mail vin după ce peste 80.000 de cetăţeni au semnat petiţia "Jandarmeria e toxică. Cerem ajutorul ONU", în care susţin inclusiv retragerea jandarmilor din misiunile internaţionale NATO, UE, OSCE.

În urma petiţiei iniţiate de comunitatea Declic, Organizaţia Naţiunilor Unite a început o anchetă şi cere explicaţii statului român pentru violenţele de la protestul diasporei. În luna martie este preconizată finalizarea anchetei ONU.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. pentru aceasta actiune.

    Infractorii ajunsi, "democratic"!, la conducerea tarii au incercat sa pedepseasca dur bucurestenii, diaspora si pe ceilalti cetateni romani care au ales sa protesteze pasnic contra intentiei grupului infractional organizat ajuns la conducerea tarii de a legaliza coruptia in mindra tara. Infractorii au dat o lectie dura protestantilor pasnici, pentru ca acestia sa nu mai indrazneasca sa participe la proteste. Si e greu sa ne mai imaginam ca vom mai vedea mame cu copii mici in brate participind la protestele organizate. Totusi pedeapsa inca n-a fost data. Protestatarii pasnici vor fi cu adevarat pedepsiti daca agresorii lor, infractorii care au deturnat protestul pasnic si uneltele lor nu vor fi pedepsiti.

    Batalia este in toi. Speram ca in final infractorii sa-si primeasca pedeapsa binemeritata. 

    1. Liderii europeni sunt puțin ocupați. În prezent jandarmii liderilor europeni scot ochii protestatarilor din țările lor. :)))))))))

      Da mă Pripeagule dar vezi tu "mamele cu copii mici în brațe (cacofonia ta) și expresie tâmpă pe chip (n.a.) nu au ce căuta la proteste de amploare la care pot participa tot felul de dubioși....acolo trebuie sa se ducă alt tip de persoane. De asta nu se revoltă oamenii normali pentru 10 august. Că nu sunteți serioși în jelirile voastre mâțâite : "bebeluși la proteste", "înalți că bradu care pocneau jandarmii" etc. Etc. ...oamenii normali când văd astea zis bine le-au făcut jandarmii, meritau. Asta nu înțelegeți voi. Toți știm că jandarmii sunt primate nu oameni și nu aveam pretenții, dar nici nu ne impresionează mămicile anormale la cap, huligani care dădeau cu picioarele în primate și mai ales mailuri trimise pe la ONU, NATO. Asta vă discreditează total. Nici armenii, nici cei de la Katyn nici alte genociduri nu au miorlăit atât "buba" cum faceți voi. Ei aveau demnitate

      Cucule pasare sura, cuc... Vezi ca e vorba de cu c, nu de ceea ce sustii tu. :))

      Deci, dupa tine, mamele cu copii in brate n-au ce cauta la proteste. Pari a fi tot atit de democrat pe cit este Dragnea. :)) 

      Un protest este doar un protest, si ar trebui sa fie privit ca o sarbatoare, si de Putere si de Opozitie, nu numai de protestari.

      Democratul Dragnea a vrut sa le dea o lectie femeilor cu copii in brate si... le-a dat-o. Si nu numai femeilor, le-a dat aceasta lectie dura, i-a gazat si pe copiii de tita. Na, sa ma tineti minte si sa nu va mai prind pe la proteste! Ca ne place, ca nu ne place, asta-i trista si oribila realitate. Pentru ca ei, infractorii, zic ca pot. Asa sa fie oare? 

      E perfect democratic să-și ducă plozii la proteste. Nu e de bun simț să se plângă de consecințe. :))))))))

      Protestele violente, ocuparea unor clădiri, vandalizările și agresiunile directe împotriva jandarmilor nu fac bine la ten. :)))))) 

      mai convins ca esti mai democrat decit Dragnea. :))

      Intr-adevar s-a dovedit, copiii de tita participanti la proteste s-au dovedit a fi foarte periculosi pentru fortele de ordine. Se povesteste ca ei au adus camioane cu pietre pentru a pune pe fuga jandarmii. Ba mai mult, au fost inregistrati de camerele video din benzinarii, cind unii dintre ei, mai dotati, faceau cocteiluri Molotov pentru a a le da foc jandarmilor.

      Periculosi rau copilasii astia, ce mai, un adevarat pericol public! :))  

    DACĂ NU POŢI CU ,, mintea " : faci cu ,, PULANUL " ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb