CONAF: Antreprenori din diferite domenii defilează în sprijinul industriei textile

D.Ţ.
Miscellanea / 4 iulie 2021

Antreprenori din diferite domenii defilează în sprijinul industriei textile

Antreprenori din mai multe domenii de activitate urmează să defileze, joi, 8 iulie, pe podiumul de prezentare al evenimentului de modă Expo 2021 - "Fabricat în Satu Mare", în scopul transmiterii unui mesaj de susţinere pentru industria textilă, grav afectată de pandemie, se menţionează într-un comunicat transmis de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), conform Agerpres.

Cea de-a opta ediţie a evenimentului Expo 2021 - "Fabricat în Satu Mare" va avea loc la Castelul Karolyi din Carei.

CONAF, în colaborare cu Asociaţia Economică Germano-Română, Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural G.M. Zamfirescu şi Primăria Municipiului Carei, speră ca acest mesaj să stimuleze salvarea industriei textile din România, prin adoptarea de măsuri care să stimuleze acest domeniu de activitate în faţa efectelor economice cauzate de pandemie.

Industria textilă din România produce haine, fibre textile şi încălţări în valoare de circa 3,7 miliarde de euro anual. Anul trecut, când mai multe fabrici locale s-au închis ori s-au relocat în ţări considerate mai ieftine, industria a pierdut 3,7 de milioane de lei din cifra de afaceri, se precizează în comunicatul CONAF.

Preşedintele CONAF, Cristina Chiriac, a subliniat că industria modei a fost unul din domeniile cele mai afectate de pandemie.

Chiriac a declarat: "Am ales această formă de manifestare pentru a trage un semnal de alarmă asupra situaţiei actuale a industriei textile. Milităm pentru revigorarea acesteia şi ne dorim o abordare proactivă, care să încurajeze producătorii autohtoni să performeze, din nou, în acest sector. Aproape 750 de firme au dispărut din statistici în perioada pandemică, însă cifra reală o vom vedea la finalul acestui an. Industria modei a fost una dintre cele mai lovite de pandemia de COVID-19, care a dus la închiderea temporară a magazinelor offline din întreaga lume şi i-a făcut pe oameni să stea mai mult în casă şi să nu mai investească bani în haine şi pantofi. Această situaţie şi-a pus amprenta direct asupra producţiei de textile, haine şi încălţăminte, fabricile de profil fiind dependente de comenzile venite de la brandurile de modă din toată lumea. (...) Este o premieră în România când întreg mediul de afaceri se reuneşte solidar pentru a susţine un sector economic important, interactiv, care atrage după el alte sectoare şi care generează plus-valoare în economia naţională".

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Economice Germano-Române pentru Regiunea de Nord Vest (DRW Satu Mare), Iuliu Cadar, a menţionat că organizaţia sa sprijină astfel industria textilă.

Cadar a afirmat: "După o perioadă care a pus la grea încercare economia mondială, nu doar economia românească, considerăm că este binevenit un eveniment precum EXPO - 'Fabricat în Satu Mare', ediţia a VIII-a, şi ne reafirmăm sprijinul necondiţionat faţă de industria textilă, care, alături de HORECA, sunt cele mai afectate domenii ale economiei româneşti, şi nu numai, în urma pandemiei".

Participanţii la evenimentul Expo 2021 - "Fabricat în Satu Mare" vor defila purtând ultimele colecţii Aranknit, Emil Gyl Style, Inedit, Norberto Fashion, Flori de ie, Anca Tomşa, Evelina Merkli, Ioana Călin, Cosmin Mureşan & Sebastian Dan şi Sonia Bran.

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin este singura confederaţie care susţine şi promovează antreprenoriatul feminin şi care are ca obiectiv apărarea drepturilor şi intereselor economice, sociale, financiare, juridice şi culturale ale femeilor de afaceri în relaţiile cu autorităţile publice şi dezvoltarea unor relaţii de afaceri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb