Concept unic de promovare a produselor tradiţionale şi a obiectivelor turistice, în Geoparcul "Ţinutul Buzăului"

ANA FELEA
Miscellanea / 19 aprilie 2023

Concept unic de promovare a produselor tradiţionale şi a obiectivelor turistice, în Geoparcul "Ţinutul Buzăului"

Artizanii de produse alimentare din Ţinutul Buzăului vor deschide o piaţă pe drumul care duce spre Vulcanii Noroioşi, unul dintre cele mai vizitate obiective turistise din Geoparcul UNESCO. Este vorba despre un eveniment, realizat în premieră în Buzău, un concept unic care îşi propune să aducă împreună artizanii de produse alimentare cu turiştii şi localnicii.

Ideea aparţine Comunităţii Slow Food Buzău, în colaborare cu reprezentanţii Geoparcului UNESCO Ţinutul Buzăului, iar prima piaţă a artizanilor va fi organizată în perioada 6-7 mai.

"Piaţa va cuprinde o expoziţie a artizanilor locali de produse alimentare, o expoziţie de artă, gourmet street food şi va oferi o atmosferă prietenoasă pentru întreaga familie. Târgul este un concept unic care are ca obiectiv promovarea Buzăului ca destinaţie culinară şi stimularea economiei locale. Evenimentul va avea loc pe drumul spre Vulcanii Noroioşi, fiind astfel uşor accesibil atât pentru localnici, cât şi pentru turişti", se arată în comunicatul trimis de organizatori.

În cadrul viitorului târg local al fermierilor şi producătorilor, "Piaţa Artizanilor", vor fi prezenţi expozanţi din Buzău şi din judeţele învecinate, printre care Braşov, Prahova, Bucureşti, Brăila şi Galaţi.

Evenimentul va cuprinde o gamă variată de producători locali, inclusiv cei specializaţi în legume, brânzeturi artizanale, carne şi mezeluri din producţia locală, bere artizanală, vin bio din regiunea viticolă Dealu Mare şi alte produse alimentare. Expozanţii sunt atent selectaţi pentru a se asigura că toate produsele sunt de înaltă calitate, de provenienţă locală şi durabile. Vizitatorii vor avea ocazia să deguste şi să cumpere o varietate de produse delicioase, susţinând în acelaşi timp micii producători locali şi promovând agricultura durabilă.

"Evenimentul "Piaţa Artizanilor" este primul târg din România care are standuri construite din materiale reciclabile, aliniindu-se astfel la angajamentul comunităţii Slow Food faţă de sustenabilitate şi responsabilitate faţă de mediu. Membrii comunităţii lucrează împreună pentru a refolosi uşi vechi şi alte materiale de construcţie pentru a construi standurile, care vor oferi o modalitate mai durabilă şi mai ecologică de a prezenta produsele şi bunurile locale", au mai anunţat organizatorii.

Piaţa va găzdui, de asemenea, o expoziţie de produse meşteşugăreşti şi artişti locali. Această expoziţie are ca scop evidenţierea talentului artistic din cadrul comunităţii şi sensibilizarea cu privire la importanţa susţinerii artizanilor locali. Pe lângă expoziţiile de produse alimentare şi de artă, "Piaţa Artizanilor" va fi un eveniment de familie, oferind ateliere pentru copii.

"Credem că Piaţa Artizanilor nu este doar o oportunitate de a prezenta bogatele tradiţii culinare şi diversele produse locale din Buzău, ci şi o oportunitate de a crea beneficii economice pentru comunitatea locală. Prin colaborarea între Comunitatea Slow Food Buzău şi Geoparcul Global UNESCO Ţinutul Buzăului, creăm o platformă pentru ca artizanii alimentari locali să îşi prezinte produsele unice şi pentru ca vizitatorii să descopere şi să aprecieze bogăţia gastronomiei buzoiene. Comunitatea Slow Food Buzău şi Geoparcul Global UNESCO împărtăşesc un obiectiv comun de promovare a dezvoltării durabile şi de conservare a culturii şi patrimoniului local. Prin organizarea "Pieţei Artizanilor", ei speră să sprijine micii producători locali, să promoveze agricultura durabilă şi să sensibilizeze publicul cu privire la importanţa conservării mediului înconjurător", a declarat Thorsten Kirschner, unul dintre iniţiatorii proiectului.

Intrarea este liberă la eveniment este liberă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Un eveniment deosebit, și un mod de a ne cunoaște cât mai bine cu oameni adevărați încât să promovăm frumusețile județului nostru! Mult succes!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb