CONCLUZII ALE PARLAMENTARILOR EUROPENI Taxarea tranzacţiilor financiare în 11 state UE este ilegală

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 septembrie 2013

Planul de taxare a tranzacţiilor financiare în 11 state membre ale UE, începând din 2014, este ilegal, conform concluziilor la care au ajuns parlamentarii blocului european şi care ar putea da o lovitură finală măsurii propuse în acest sens, informează Reuters.

Potrivit unui document obţinut de Reuters, semnat de parlamentarii europeni, planul de taxare "depăşeşte competenţa statelor membre în privinţa impozitării, conform normelor de drept internaţional cutumiar".

Concluziile parlamentarilor nu sunt obligatorii, dar ele pot îngreuna introducerea măsurii mai sus menţionate, susţinută de Germania şi alte ţări. Potrivit estimărilor, prin această taxă care priveşte tranzacţiile cu acţiuni, obligaţiuni şi produse derivate, guvernele ar obţine venituri de aproximativ 35 de miliarde euro pe an.

Reuters susţine că documentul de 14 pagini al parlamentarilor va fi pus la dispoziţia miniştrilor de finanţe din UE, care trebuie să decidă dacă renunţă la ideea taxării sau aleg o variantă mai simplă de impunere, cum este taxa de timbru din Marea Britanie, aplicată tranzacţiilor cu acţiuni.

Marea Britanie, cel mai mare centru financiar din UE, şi alte câteva state s-au opus propunerii taxării tranzacţiilor financiare. Acestea au refuzat să semneze planul, ridicând semne de întrebare cu privire la modul în care ar funcţiona aplicarea taxei, dacă numai unele ţări sunt de acord.

Ţările care vor să aplice taxa sunt Germania, Franţa, Italia, Spania, Austria, Portugalia, Belgia, Estonia, Grecia, Slovacia şi Slovenia.

"Planul nu este compatibil cu tratatul UE, întrucât încalcă competenţele fiscale ale statelor membre neparticipante", notează documentul, adăugând că taxarea tranzacţiilor numai în anumite state membre ar fi "discriminatorie şi va duce, probabil, la denaturarea concurenţei în detrimentul statelor membre neparticipante la plan".

În opinia parlamentarilor, taxa va fi "un obstacol" în mişcarea liberă a capitalului şi serviciilor pe piaţa unică, încălcând astfel principiile tratatului UE.

Momentul la care vor lua în discuţie miniştrii europeni de finanţe documentul cuprinzând concluziile parlamentarilor nu este cunoscut. Dar, serviciul juridic al Comisiei Europene, care a propus taxa pe tranzacţiile financiare, nu renunţă la plan şi va respinge concluziile parlamentarilor, potrivit afirmaţiilor lui Emer Traynor, purtător de cuvânt al comisarului european pentru Impozitare, Algirdas Semeta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb