Concorde dă un preţ ţintă de 15,5 lei pentru acţiunile BRD, peste cel actual din piaţă

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 august 2023

Concorde dă un preţ ţintă de 15,5 lei pentru acţiunile BRD, peste cel actual din piaţă

Concorde Research recomandă "Acumulare" pentru acţiunile BRD-Groupe Societe Generale (BRD), cu un preţ ţintă de 15,5 lei în următoarele douăsprezece luni, conform ultimului raport al societăţii, postat săptămâna trecută pe portalul BVB Research Hub.

Este un preţ peste cel din raportul anterior, publicat la finele lunii mai, de 14 lei pe titlu, şi cu aproape 8% mai mare decât preţul acţiunii BRD de vineri de la ora 15:00, de 14,4 lei.

Acum, în raportul ce a fost publicat după ce banca şi-a publicat ultimele rezultate financiare, se menţionează că profitul net al BRD a ajuns la 416 milioane lei în trimestrul al doilea, în creştere cu 19% în dinamică anuală şi cu 23% în dinamică trimestrială, în condiţiile în care costul riscului a devenit pozitiv, iar veniturile au crescut şi cheltuielile operaţionale au fost ţinute sub control.

Veniturile nete din dobânzi au fost de 658 milioane de lei, în cel de-al doilea trimestru al anului, cu 16% peste cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită creşterii volumelor şi a ratelor dobânzilor, dar cu 2% sub nivelul din primul trimestru a lui 2023, astfel încât marja netă de dobândă a scăzut de la 3,7%, la 3,5%, conform raportului.

Veniturile nete din comisioane au urcat în dinamică trimestrială cu 9%, datorită comisioanelor mai mari realizate pe toate segmentele, parţial contrabalansate de câştiguri mai mici din FX şi derivate.

Costurile au crescut cu 12% în dinamică anuală şi 15% în dinamică trimestrială, dacă este ajustată cu plata la Fondul de Garantare a Depozitelor, ce s-a făcut în primele trei luni, creşterea faţă de primul trimestru este de sub 1%.

Costul riscului a fost pozitiv, în principal datorită recuperărilor aferente portofoliului de credite neperformante, rata NPL-urilor coborând la un nou minim istoric de 2,2%, în timp ce nivelul de acoperire cu provizioane s-a ridicat la 74%.

În ceea ce priveşte volumele, creditele corporative şi cele de consum au crescut, în timp ce creditele imobiliare s-au menţinut mai degrabă la acelaşi nivel. Pe partea de depozite s-a înregistrat o creştere de 5% în dinamică trimestrială, cea mai mare parte provenind din depozitele la termen. Pentru trimestrul al doilea, rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) ale BRD s-a ridicat la 21,1%, se arată în raportul Concorde.

"BRD a raportat rezultate solide, deşi creşterea venitului net din dobânzi pare să încetinească. Astfel, pe baza rezultatelor primului semestru ne-am actualizat proiecţiile privind câştigurile şi ţinta de preţ, menţinându-ne ratingul de acumulare. BRD oferă în continuare un potenţial de circa 17% în sus, inclusiv dividende din 2023, dar pe baza multiplilor există nume mai ieftine în universul bancar al Concorde", se menţionază în raport.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. De ce nu se mentioneaza tot cei scris in raport???

    1. Insusi Concorde afirma - exista banci mai ieftine in portofoliul lor 

    2. Eatimarile concorde pentru 24 si 25 arata o descrestere a rezultatului net cu 10% si 20% 

    Pe bune? Evidentiem doar partile pozitive? 

    Unde in raport concorde vorbeate deapre inflatia si dobanzile si npl-urile care vor creste? Bursa, chiar ati ales sa deveniti parteneri cu niste manipulatori? Sa vedem ceo sa zica ASF 

    1. Pret BRD mai 2024 - 18 lei/actiune

      Vand si la 17

      Foarte rau!

    Imi plac cand vin astia...

    bnr miroasa in fata a "criza bancara" o arata dobanda actuala elevata si linia de trend ce duce dobanda bnr spre zero / minime sau negativ in fata! 

    cat despre concorde... de fel ce se da in presa e contrar! 

    ma stimuleaza la talpi sa pun pariu anti brd... plus ca si bnr ul imi da semnale clare de strangere cu usa lichiditate in unele sectoare. 

    sa ne zica concorde ce se intampla cu dobanda bnr elevata si rata inflatiei intersectata in cadere cu dobanda bnr?! banc panic and crash! 

    s c c r e t 

    1. Vand si la 15

      Dividende ofera? Tot ca in 2022?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb