Condiţii de aderare la Uniunea Europeană pentru industria textilă autohtonă

Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 26 septembrie 2005

Necunoaşterea şi nerespectarea standardelor europene de către companiile româneşti ar putea afecta competitivitatea economiei autohtone în contextul aderării la Uniunea Europeană. Aceasta este una dintre concluziile mesei rotunde pe tema impactului aderării asupra industriei de textile şi de confecţii, organizată, la finele săptămînii trecute, de Ministerul Integrării Europene, Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti.

La aceste dezbateri au participat Anca Boagiu, ministrul integrarii europene, Leonard Orban, secretar de stat în MIE, reprezentanţi ai Ministerului Economiei şi Comerţului, ai Ministerului Mediului şi Gospodăririi Apelor, ai Agenţiei Naţionale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi ai patronatelor din industria textilă.

Costurile legate de protecţia mediului, de cercetare şi dezvoltare, pentru siguranţa la locul de muncă şi dezvoltare profesională au fost problemele ridicate de reprezentanţii patronatelor, se arată într-un comunicat MIE .

Ministrul integrării europene a propus un parteneriat cu patronatele din industria textilă în vederea intensificării comunicării şi i-a invitat pe reprezentanţii acestora să contribuie la formularea poziţiilor României în cadrul procesului de luare a deciziilor la nivel comunitar, unde România participă cu statut de observator. "Intrăm în Uniunea Europeană cu valorile, tradiţiile, economia şi mediul nostru de afaceri, care trebuie să fie unul sănătos. Vorbiţi despre România ca despre un partener real al Uniunii Europene", a declarat Anca Boagiu în cadrul reuniunii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb