Conducerea ALDE a decis excluderea deputatului Remus Borza, care nu a votat moţiunea de cenzură

A.I.
Politică / 26 iunie 2017

Remus Borza

Remus Borza

Actualizare 16:30 Remus Borza, după decizia de excludere din ALDE: "Dacă Tăriceanu va continua să excludă din partid, în medie, câte un parlamentar indezirabil pe lună, în curând va rămâne singur să stingă lumina la ALDE"

Deputatul Remus Borza consideră că este descalificant şi dezonorant pentru un partid ce se pretinde liberal, să sancţioneze delictul de opinie cu excluderea, marginalizarea şi ostracizarea celor care nu respectă "disciplina de partid", potrivit unei declartatii de presă.

Borza a spus: "Primesc această hotărâre cu regret şi îngrijorare. Nu în ceea ce mă priveşte,ci în ceea ce priveşte viitorul acestei construcţii politice, ALDE. Este descalificant şi dezonorant pentru un partid ce se pretinde liberal, să sancţioneze delictul de opinie cu excluderea, marginalizarea şi ostracizarea celor care nu respectă "disciplina de partid", celor care nu se supun necondiţionat conducătorului mult iubit, celor care refuză să facă parte din cooperativă. Dacă D-ul Tăriceanu va continua să excludă din partid, în medie, câte un parlamentar indezirabil pe lună, în curând va rămâne singur să stingă lumina la ALDE".

Borza a precizat: "Pe 21 iunie am votat pentru stabilitate socială şi responsabilitate politică. Alţi colegi au înţeles să dea satisfacţie unor leaderi răniţi în orgoliu propriu de emanciparea,percepţia publică şi evoluţia unui premier care începea să devină o ameninţare pentru şfărării partidelor care l-au propulsat. Evident, există multă laşitate în politica românească, multe coninvente şi complicităţi de tip mafiot, vulnerabilităţi şi nevoi pe care cei ce se consideră atotştiutori şi atotputernici se pricep atât de bine să le exploateze.Eu nu înţeleg să fiu sluga nimănui, cu atât mai puţin a unui preşedinte de partid. Eu am un singur stăpân: Poporul Român. Asta trebuie să înţeleagă toţi parlamentarii, prin raportare la art.69 din Constituţie, că noi suntem în serviciul poporului şi nu în serviciul conducătorilor. Printr-o astfel de conduită vom reda încrederea,prestigiul şi onoarea instituţiei fundamentale a unei naţiuni, Parlamentul".

Potrivit acestuia, există un deficit de democraţie la toate partidele tradiţionale româneşti, tendinţe autocrate la toţi conducătorii, demagogie, populism şi clientelism politic în exces. Remus Borza a mai afirmat că va ieşi din politică după ce îşi va îndeplini obiectivul.

Borza a conchis: "Eu de abia am intrat în politică. Alţii ar trebui să iasă. Cei care au contaminat şi otrăvit, de mai bine de 20 de ani, societatea şi clasa politică românească. La un momentdat voi ieşi şi eu. Dar, doar, atunci când îmi voi fi realizat obiectivul politic: o Românie civilizată, europeană şi prosperă".

(A.C.)

----------

Conducerea ALDE a votat, luni, excluderea deputatului Remus Borza din partid, pentru că el nu a votat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu şi a recunoscut că purta discuţii pentru a prelua un portofoliu în Executiv, potrivit surselor din presă.

După şedinţa conducerii ALDE, Tăriceanu a afirmat: "O veste mai puţin plăcută: Biroul Politic Central a votat în majoritate pentru propunerea de excludere a domnului Borza, care va fi înaintată Delegaţiei Permanente, pentru modul în care a votat la moţiunea de cenzură".

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri că va propune demiterea din partid a deputatului Remus Borza, care a votat împotriva moţiunii de cenzură, numindu-l pe acesta "o candoare greu de imaginat", scrie News.ro.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat: "Remus Borza, cu o candoare greu de imaginat, le-a spus unor colegi că a fost ieri la discuţii cu Grindeanu şi i s-a propus funcţia de ministru al Energiei şi că el s-a simţit obligat să-şi respecte angajamentul şi eu l-am întrebat: dar cine te-a pus pe lista parlamentară de ai ajuns deputat? Te-a pus domnul Grindeanu cumva sau altcineva?".

Liderul ALDE a precizat că ar fi semnat personal demiterea lui Remus Borza din partid, dacă ar fi fost posibil, transmite agenţia de presă.

Tăriceanu a mai afirmat: "N-am altă soluţie, am şi spus, dacă aş putea eu să semnez, dar nu pot statutar să fac acest lucru, să semnez demiterea lui, aş fi făcut-o. Voi propune structurii statutare demiterea domnului Borza din ALDE".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb