Conducerea PNL Buzău a demisionat

Ana Felea
Politică / 12 decembrie 2023

Conducerea PNL Buzău a demisionat

Preşedintele şi prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PNL Buzău au demisionat, luni, după ce după ce liderii centrali au decis o coagulare a forţelor de dreapta, în perspectiva alegerilor de anul viitor. Astfel, fostul deputat Adrian Mocanu a fost numit în funcţia de preşedinte al PNL Buzău, funcţia fiind una dintre revendicările PMP pentru trecerea în tabăra liberalilor.

În ultimii trei ani, funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL a fost deţinută de Deputatul Gabriel Avrămescu.

"Este vorba despre o demisie, pentru că la nivel naţional se doreşte construirea unei forţe care să coaguleze toate forţele de dreapta din tot spectrul politic. Din partea PMP a fost această solicitare ca în eventualitatea unei veniri în cadrul partidului, una dintre funcţiile vizate să fie aceea de preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL Buzău. Am înţeles această nevoie şi această solicitare, nu vreau să ne punem în niciun fel în calea acestui proiect, pentru că e nevoie de unitate şi de coagularea forţelor. Drept urmare, împreună cu Vlad Pufu am decis să facem un pas în spate pentru a lăsa calea liberă pentru cei care au vrut această funcţie", a declarat, pentru şansanews.ro, deputatul Gabriel Avrămescu.

Gabriel Avrămescu rămâne membru PNL şi a menţionat că îşi va continua proiectele personale şi pe cele politice la nivel naţional , însă nu poate avea o colaborare cu actualul preşedinte interimar al organizaţiei judeţene PNL Buzău.

Cea de a doua demisie înregistrată luni în cadrul organizaţiei judeţene a PNL Buzău a venit din partea senatorului Vlad Pufu. În ultimii trei ani a făcut echipă cu Gabriel Avărmescu, din funcţiile de prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene şi preşedinte al organizaţiei municipale..

"Conducerea PNL a decis să schimbe preşedintele organizaţiei judeţene şi era normal, cum am început un proiect în urmă cu trei ani şi am făcut parte dintr-o echipă, să îmi închei şi eu mandatul aici. Deocamdată, sunt demisionar din toate funcţiile politice pe care le-am deţinut, prim-vicepreşedinte al PNL Buzău şi preşedinte al organziaţiei municipale PNL Buzău. Acţiunea pe care am luat-o la cunoştinţă în această dimineaţă face parte dintr-un proces mai amplu, de fuziune a tuturor fracţiilor care mai erau pe dreapta politică. La Buzău era una dintre cele mai bune filiale din ţară ale PMP, şi atunci logica electorală aşa s-a concretizat, uniunea sub un singur proiect, PNL cu o conducere nouă", a declarat Vlad Pufu, senator PNL Buzău.

Adrian Mocanu, actualul preşedinte interimar la PNL Buzău, a trecut prin mai multe partide. Traseul său politic a fost următorul: PSD-UNPR-PSD-PSRo-PMP-ALDE-PMP-AUR. Noul preşedinte al PNL Buzău, Adrian Mocanu, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb