Conducerea PSD se leapădă de iniţiativa lui Şerban Nicolae

A.S.
Ziarul BURSA #Politică / 8 martie 2017

Conducerea PSD se leapădă de iniţiativa lui Şerban Nicolae

Dragnea: "Nu susţin graţierea pentru fapte de corupţie"

Grindeanu: "Amendamentul lui Şerban Nicolae nu e susţinut de către Guvern"

Iohannis: "Dacă s-ar graţia corupţii, s-ar da un semnal total greşit în societate"

Senatorul Şerban Nicolae: "Cei care sunt corupţi nu trebuie să stea trei într-un pat în condiţii de igrasie, de igienă precară"

Reacţia puternică a străzii în mult discutata Ordonanţă 13 i-a făcut pe Liviu Dragnea, preşedintele PSD, şi pe premierul Sorin Grindeanu, să se delimiteze, cel puţin declarativ, de amendamentul depus de senatorul PSD Şerban Nicolae, prin care condamnaţii pentru luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu pot fi graţiaţi.

Guvernul nu susţine amendamentul depus de senatorul PSD Şerban Nicolae, a declarat, ieri, premierul Sorin Grindeanu, adăugând: "Noi am trimis un proiect de lege în Parlament care nu avea prevăzute aceste lucruri. Acel amendament nu este susţinut de către Guvern".

Şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu susţine graţierea pentru fapte de corupţie şi a subliniat că, oricum, doar legea graţierii nu rezolvă problema supraaglomerării penitenciarelor, fiind necesare investiţii în infrastructură.

"Eu nu susţin o lege a graţierii pentru fapte de corupţie. Categoric nu. Pe de altă parte, nu este cazul să ne inflamăm, pentru că oricine poate depune amendamente, dar eu spun şi acum Guvernului, cum am spus şi domnului ministru al Justiţiei, doar legea graţierii nu rezolvă problema", a firmat Liviu Dragnea, fiind întrebat de jurnalişti dacă susţine amendamentul depus de senatorul PSD Şerban Nicolae la proiectul legii graţierii, potrivit News.ro.

Preşedintele PSD a susţinut că ministrul Justiţiei trebuie să aibă o discuţie cu preşedintele CEDO. "În acelaşi timp, trebuie împreună cu colegii din Guvern şi cu primul ministru să conceapă un plan complex pentru rezolvarea problemei, care ţine şi de investiţii în infrastructura penintenciarelor", a adăugat Dragnea. El a întărit că nu susţine graţierea pentru fapte de corupţie.

În opinia preşedintelui Klaus Iohannis, dacă s-ar graţia faptele de corupţie, s-ar da un semnal total greşit în societate. Domnia sa a spus că, în acest sens, contează pe "realismul şi buna credinţă a parlamentarilor". Preşedintele a apreciat că, dacă s-ar progresa cu astfel de iniţiative, cu siguranţă că ar fi o reacţie foarte puternică din partea societăţii.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a depus, luni, un amendament la proiectul de lege privind graţierea, aflat în dezbatere în Comisia juridică de la Senat, prin care condamnaţii pentru luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu pot fi graţiaţi. El a explicat că nu crede că "cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat în condiţii de igrasie, de igienă precară".

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus, despre amendamentul depus de senatorul PSD Şerban Nicolae la proiectul Legii graţierii, că "dacă vorbim riguros", nu se graţiază corupţii, ci pedepsele pentru faptele de corupţie. Toader a precizat că este exclus să nu se recupereze prejudiciul, iar amendamentul proiectul Legii graţierii este o iniţiativă personală, pe care Şerban Nicolae trebuie să o susţină, avizul Ministerului Justiţiei fiind pe forma proiectului aprobat de Guvern.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Aceasta forma de viata care este platit din banii contribuabililor, ar trebui dat afara din parlament si trimis la munca ,asa poate nu ar mai respira prostii . Spun ca nu ar mai respira ,pentru ca sant convins ca nu are creier sa gandeasca.

    am vazut dimineata o opinie interesanta a unui doctor: un "corrupt" nu e correct sa stea in conditii precare, dar in spitale, alte institutii sociale asa se sta

    Cu ce e mai presus coruptul decat pacientul?

    Poate spitalele au aceste conditii si datorita coruptului. Deci ca si socieya=tate ce ar trebui sa facem? sa fim ingaduitori cu coruptia si sa suferim in locul lor? Eu unul nu sunt de acord 

    Sau de la inhalarea de etnoBOTANICE ca boschetarii ????

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb