Conducerea Şantierului Naval Orşova propune un dividend de 0,2 lei/acţiune

C.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 martie 2017

Acţionarii Şantierului Naval Orşova sunt convocaţi, în aprilie, la Adunarea Generală ca să aprobe repartizarea profitului net realizat în anul 2016. Consiliul de Administraţie propune ca profitul net în sumă de 2.614.643 lei să fie repartizat pe următoarele destinaţii: 2.284.583,80 lei, pentru distribuirea de dividende, ceea ce înseamnă 0,2 lei/acţiune, iar 330.059,20 lei ca sursă proprie de finanţare. De asemenea, se va mai supune aprobării aprobarea repartizării sumei de 33.995,30 lei, profit rezultat din trecerea la aplicarea IFRS, mai puţin IAS 29, ca sursă proprie de finanţare.

Consiliul de administraţie al SC Şantierul Naval OrşOva a hotărât convocarea Adunării Generale a Acţionarilor pentru data de 07 aprilie 2017 având ca ordine de zi aprobarea rezultatelor reevaluării imobilizărilor corporale din grupa mijloacelor de transport naval, aprobarea înregistrării diferenţelor din reevaluare în evidentele contabile la 31.12.2016, prezentarea, dezbaterea şi aprobarea situaţiilor financiare anuale, aferente exerciţiului financiar 2016, întocmite în conformitate cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară, pe baza Raportului de gestiune al Consiliului de administraţie şi a Raportului auditorului financiar independent.

De asemenea, un alt punct pe ordinea de zi este aprobarea acoperirii pierderilor din anii precedenţi (inclusiv cele din trecerea la aplicarea IFRS).

Şantierul Naval Orşova este o societate 100% privată, acţionari fiind SIF Transilvania, SIF Muntenia, SIF 5 Oltenia, precum şi alţi acţionari (26,79%).

Şantierul Naval Orşova a luat fiinţă în anul 1890, ca un mic atelier destinat reparării navelor ce participau la construirea canalului navigabil de la Porţile de Fier - SIP Iugoslavia.

A cunoscut o evoluţie spectaculoasă abia după anul 1991 când s-a schimbat forma de organizare şi denumirea, înfiinţându-se societatea pe acţiuni SC Şantierul Naval Orşova SA.

În prezent, societatea realizează în medie circa 8-10 corpuri nave fluviale/maritime/an, pentru piaţa vest europeană.

Sediul principal al societăţii este la Orşova, iar începând cu anul 2008 compania are o sucursală în incinta portului Constanţa - Agigea.

În prezent activitatea principală de la sediul din Orşova este construcţia şi reparaţia de nave şi structuri plutitoare, iar activitatea de la sucursală este orientată în special către închirierea de nave tehnice (îndeosebi şalande pentru amenajări hidrotehnice).

Clienţi tradiţionali ai SC Şantierul Naval OrşOva SA sunt firme din Olanda, Germania, Belgia, Franţa, Austria.

Furnizori de materiale şi echipamente sunt din Olanda, Belgia, Germania, Austria, România, Finlanda, Grecia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb