Membrii Biroului Executiv al CGM-UGSR au asistat zilele trecute la un nou episod din seria ilegalităţilor, promovat de către Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România (ANCCSR) în încercarea de a acredita ideea că ea este una din moştenitoarele patrimoniului Uniunii Generale a Sindicatelor din România, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.
Potrivit sursei citate, CGM- UGSR reaminteşte conducerii şi acţionarilor ANCCSR, că impărţirea patrimoniului UGSR în anul 1990 între cele trei confederatii sindicale, CNSLR, CNS Cartel ALFA şi Frăţia, s-a făcut în baza unui proces-verbal încheiat la data de 4.07.1990, prin falsificarea semnăturii preşedintelui Comitetului Naţional Provizoriu de Organizare a Miscarii Sindicale din Romania şi ulterior, a documentului intitulat "Tranzacţie Generală", încheiat la data de 07.11.1991, care are insa la bază tot procesul-verbal falsificat.
ANCCSR nu deţine niciun act juridic valabil care să ateste dreptul său de proprietate asupra Casei de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe, cum, de altfel, nu deţineacte de proprietate pentru niciuna din cele peste 40 de case de cultură preluate ilegal din patrimoniul UGSR, se precizează în comunicat.
Intenţia primarului din Sfântu Gheorghe de a prelua în administraţie primăriei Casa de Cultură a Sindicatelor din oraş ridică şi ea o problemă de legalitate. În februarie anul acesta, Consiliul Local Sfântu Gheorghe, a aprobat formularea unei solicitări către Executiv astfel încât Casa de Cultură să fi transferată printr-o Hotărâre de Guvern, din folosinţa Uniunii Generale a Sindicatelor din România (UGSR) în domeniul public al municipiului. Solicitarea Consiliului Local din Sfântu Gheorghe de a implica Executivul în rezolvarea situaţiei ridică două probleme, se mai arată în comunicat.