Confederaţia Generală a Muncii acuză ANCCSR de degradarea patrimoniului din Sfântul Gheorghe

F.D.
Miscellanea / 22 august 2022

Confederaţia Generală a Muncii acuză ANCCSR de degradarea patrimoniului din Sfântul Gheorghe

Membrii Biroului Executiv al CGM-UGSR au asistat zilele trecute la un nou episod din seria ilegalităţilor, promovat de către Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România (ANCCSR) în încercarea de a acredita ideea că ea este una din moştenitoarele patrimoniului Uniunii Generale a Sindicatelor din România, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, CGM- UGSR reaminteşte conducerii şi acţionarilor ANCCSR, că impărţirea patrimoniului UGSR în anul 1990 între cele trei confederatii sindicale, CNSLR, CNS Cartel ALFA şi Frăţia, s-a făcut în baza unui proces-verbal încheiat la data de 4.07.1990, prin falsificarea semnăturii preşedintelui Comitetului Naţional Provizoriu de Organizare a Miscarii Sindicale din Romania şi ulterior, a documentului intitulat "Tranzacţie Generală", încheiat la data de 07.11.1991, care are insa la bază tot procesul-verbal falsificat.

ANCCSR nu deţine niciun act juridic valabil care să ateste dreptul său de proprietate asupra Casei de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe, cum, de altfel, nu deţineacte de proprietate pentru niciuna din cele peste 40 de case de cultură preluate ilegal din patrimoniul UGSR, se precizează în comunicat.

Intenţia primarului din Sfântu Gheorghe de a prelua în administraţie primăriei Casa de Cultură a Sindicatelor din oraş ridică şi ea o problemă de legalitate. În februarie anul acesta, Consiliul Local Sfântu Gheorghe, a aprobat formularea unei solicitări către Executiv astfel încât Casa de Cultură să fi transferată printr-o Hotărâre de Guvern, din folosinţa Uniunii Generale a Sindicatelor din România (UGSR) în domeniul public al municipiului. Solicitarea Consiliului Local din Sfântu Gheorghe de a implica Executivul în rezolvarea situaţiei ridică două probleme, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb